Ponuda

Mlada zelena pšenica

kn  -  5,00/1kom  •  4,00/100kom  •  3,00/1000kom

EUR  -  0,63 /1kom  •  0,5 /100kom  •  0,38 /1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

500 kom

Dostava kurirskom službom

Ne

Lišće mlade pšenice obiluje nutritivnim vrijednostima od velike važnosti za zdravlje, sadrži vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i velike količine klorofila – čak 70%. Značajno je što klorofil ima vrlo sličnu strukturu kao hemoglobin – molekula koja ima ključnu ulogu u funkciji crvenih krvnih stanica, omogućavajući krvi da prenosi kisik u sve dijelove tijela. Zbog toga se za klorofil često kaže da predstavlja „krv biljaka“ te se smatra da se velike količine klorofila prisutne u lišću mlade pšenice lako mogu apsorbirati u naš organizam i „obnavljati krv“. Visok sadržaj klorofila u lišću mlade pšenice ujedno djeluje detoksikacijski pročišćavajući jetra, stanice, tkiva i krv.

Lišće mlade pšenice sadrži vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K, te minerale koje nalazimo u tlu uključujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij, fosfor i kobalt.

Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pšenice nije termički obrađen ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.

Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikancerogeni i detoksikacijski učinak. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila te generalno obogaćuje prehranu.

Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportašima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima te kod neredovne i jednolične prehrane. Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja nivoa životne energije.

Proizvod prodajemo u vezicama cca 50 g

Govorimo:
Certifikati: Eko

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO ŠINJORINA MANDARINA PEKMEZ 212 ML

25,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eko sijeno

1,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO mandarine

9,00 kn/kg

Eko proizvodi

ŠINJORINA SMOKVA eko pekmez 100% svježa smokva

3,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO BRAŠNO

20,00 kn/kg