Ponuda

EKO Mrkva

eur  -  2,65/1kg  •  2,65/100kg  •  2,65/1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

200 kg

Dostava kurirskom službom

Ne

Mrkva je povrće bogato beta-karotenom, osim za vid odlična je i za detoksikaciju organizma jer sadrži velike količine vlakana i vitamina A.

Ako se zbog prekomjernog uživanja u hrani tijekom blagdanskih dana osjećate pomalo tromo, naduto i teže za nekoliko kilograma, a svome tijelu želite priuštiti zasluženo 'čišćenje', pobrinite se da sljedeći put kada idete po špeceraj napunite svoju košaricu velikim svežnjem mrkvi.

Naime, mrkve su osnovna namirnica za detoksikaciju tijela jer su bogate antiokidansom beta-karotenom koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Znanstveno je dokazano da je mrkva najveći izvor beta-karotena među povrćem, jer 80 grama mrkve sadrži više od dvostruke dnevne doze potrebne odraslim ljudima. Antioksidantsko djelovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.

Vitamin A kojeg ima u mrkvi također je nužan za pravilan rad imunog sustava. Ova hranjiva tvar štiti kožu i stanice koje oblažu dišne puteve, probavni trakt i urinarni trakt te ih tako održavaju zdravima na način da funkcioniraju kao barijere i oblikuju 'prvu liniju obrane' protiv infekcija.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom