Ponuda

EKO Peršin list vezica

eur  -  0,66/1kom  •  0,66/100kom  •  0,66/1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Ne

Peršin sadrži dvije vrste fitokemikalija, aromatična ulja i flavonoide. Hlapive uljne komponente poput miristicina pokazuju inhibicijsko djelovanje na neke oblike tumora, osobito tumora pluća, hrana koja ima aktivnost u zaštiti zove se kemoprotektivna, a takav je i peršin. Flavonoidi, osobito luteolin imaju snažno antioksidativno djelovanje tako da doprinose zaštiti stanica od oksidativne štete.

List peršina je kako vidimo bogat vitaminima C i A. Oba imaju snažno antioksidativno djelovanje i štite od štetnog učinka slobodnih radikala. Visoke razine slobodnih radikala doprinose razvoju i napretku bolesti kao što su ateroskleroza, rak debelog crijeva, dijabetes i astma. Važnu ulogu imaju i za zdravlje imunog sustava.

Peršin, i korijen i list, odličan su izvor folne kiseline. Jedan od najvažnijih vitamina iz B skupine ima raznovrsnu ulogu u organizmu. Jednu od važnih uloga ima u održavanju zdravlja kardiovaskularnog sustava. Homocistein je spoj koji u visokim koncentracijama oštećuje krvne žile i znatno povećava rizik od srčanog ili moždanog udara kod osoba koje boluju od ateroskleroze ili srčanih bolesti zbog dijabetesa. Folna kiselina pretvara homocistein u bezopasan oblik. Osim toga, hranu s dosta folne kiseline dobro je konzumirati da bi se smanjio rizik od oboljenja kao što je rak debelog crijeva ili kod žena rak grlića maternice.

Peršin je jedan od najboljih izvora vitamina K koji važan za zdravlje krvi, osobito u procesima grušanja, a neka ispitivanja pokazuju da bi mogao biti važan za održavanje zdravlja kostiju.

Pripravci od peršina pomažu kod ublažavanja simptoma probavnog sustava, a s obzirom da djeluje kao diuretik pomaže organizmu u izlučivanju tekućine. Neki ga preporučuju i za olakšavanje problema s bubrežnim ili žučnim kamencima, ali se preporučuje savjetovati s liječnikom o ovoj alternativnoj metodi liječenja.

Ulje peršina može se koristiti kao zaštitno sredstvo protiv uboda komaraca i drugih insekata.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom