Ponuda

Aceto balsamico

eur  -  9,95/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

300 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Aceto balsamico je aromatičan ocat koji se tradicionalno proizvodi u Modeni (Italia) i kod nas u Hrvatskoj, već pet generacija u Šušnjarima (Križ) iz koncentriranog soka ili mošta bijelog grožđa, najčešće plemenite sorte. Proizvod je tamne boje i bogatog okusa, dobiven dugim stajanjem, u drvenim bačvama, neki čak i po 12 i više godina.

Ljekovito djelovanje

Od Antike u različitim kulturama se acetu balsamicu pripisuju mnoga ljekovita svojstva. Koristio se kao tonik za ublažavanje umora i glavobolja, kao pomoć u probavi ili za reguliranje tjelesne težine. Danas mu pripisuju usporavanje osteoporoze jer sadrži octenu kiselinu koja potiče apsorpciju važnih minerala iz hrane, a osim toga u malim količinama sadrži i minerale koji igrađuju kosti.

Govorimo:

Opis

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šimunović iz Ivanić Grada petu generaciju za redom njeguje jednu vrstu proizvodnje proizvoda za poboljšanje kvalitete u prehrani i održavanja zdravlja provjerenim recepturama. Ističemo se tradicionalnom proizvodnjom biljnih ljekovitih pripravaka...