Ponuda

EKO Začinska paprika

kn  -  120,00/1kg  •  115,00/100kg  •  110,00/1000kg

EUR  -  15 /1kg  •  14,38 /100kg  •  13,75 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Vukovarsko-srijemska

Dostupna količina

5,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Proizvodnja se pokušava obaviti ekološki sa korištenjem što manje herbicida i pesticida uz upotrebu stajskog gnoja. Tehnologija sušenja se obavlja na starinski način laganim predsušenjem i sušenjem kako bi se postigla što bolja kvaliteta. Predsušenje se vrši u uskim vrećama na zraku 3 do 4 tjedna, a tek potom slijedi vrlo lagano sušenje u sušarama na niskoj temperaturi.

Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, nakon sušenja vrši se prebiranje paprike kako bi se odbacili svi neispravni plodovi te odvajanje peteljke od ploda. Zbog usporenog procesa sušenja i pažljivog prebiranja, paprika znatno duže čuva svoju kvalitetu nego klasičnim načinom proizvodnje.

Paprika se nakon toga melje na posebnom mlinu nekoliko puta, sve dok ne postigne sitnoću od 300 mikrona. Skladištenje se vrši na suhom i prozračnom mjestu u hermetički zatvorenim vrećama.

Govorimo:
Certifikati: HACCP, Eko

Opis

OPG Sotinac otvoren je 2006 godine u današnjem obliko nastao je kao plod desetogodišnjeg rada skromnog seoskog gospodarstva i pomalo maštovite vizije. Počeli smo se baviti uzgojem oraha proširujući površine. Pokrenuli smo certifikaciju površina za eko certifikat te zadovoljavanje normi global gap. Većina proizvodnje se obavlja ručno na tradicionalan način što našim proizvodima uz poštivanje standarda ekološke proizvodnje daje dodatnu vrijednost. Proizvodimo ulje od oraha i granulirani češnjak.

Naši kupci diljem EU su prepoznali proizvode i potiču nas da svakodnevno razmišljamo o očuvanju i poboljšanju kvalitete te uvođenju novih proizvoda. Slavonski inat, povezanost sa djedovinom te za mnoge smiješne i nesvakidašnje ideje u proizvodnji i tehnologiji učinili su nas prepoznatljivim po kvaliteti i okusu.

Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice