Ponuda

Divlja Rikula

eur  -  9,29/1kg  •  9,29/100kg  •  9,29/1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

200 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Rikula je doista božanstvena salata, a njezin pomalo gorkasti okus odlično paše gotovo uz sve, od pizze pa sve do rižota, a osim što joj je okus odličan, vrlo je zdrava namirnica. Za razliku od ostalih salata, rikula je prava divlja salata jer raste poput korova, a danas se uzgaja i kao kultivirana biljka.Postoje dva glavna razloga zašto je rikula danas postala tako popularna i omiljena među brojnim svjetskim kuharima. Jedan od razloga jest njezina robusna tekstura, oblik i okus koji odlično podnose veće temperature. Tako se hladno lišće rikole može staviti u fritaju ili u rižoto, dodati tjestenini ili pak krumpirima u woku, a može poslužiti i kao odličan ukras pokraj sočnog odreska.

U hladnim jelima rikola ima posebnu čar te čak i najjednostavnije i najobičnije sastojke povezuje u odličan spoj.

Odličan je izvor vitamina K i vitamina A, te kalcija, magnezija i vitamina C, a sadrži i antioksidanse koji štite od brojnih bolesti. Rikula se obično kupuje na tržnici od svibnja do listopada, a prodaje se u većim trgovačkim centrima zapakirana u plastične vrećice ili posudice.

Osim specifičnog okusa, rikolu odlikuje i odlična tekstura, uzorak i boja, te je odlična i napravljena samo na salatu, a sve što vam treba je malo soli, maslinovo ulje, malo octa i nekoliko kapi limunovog soka. Rikulu možete bez problema ubaciti i u juhe, paše uz škampe, a poseban okus daje mesnim i ribljim jelima s roštilja te jelima od divljači u kombinaciji s pinjolima i orasima.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom