Ponuda

OGULINSKI KISELI KUPUS-Rezani i glavice

kn  -  7,00/1kg  •  6,50/100kg  •  5,50/1000kg

EUR  -  0,88 /1kg  •  0,81 /100kg  •  0,69 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Karlovačka

Dostupna količina

10,000 kg

Dostava kurirskom službom

Ne

Besplatna dostava do (km)

60 km

Specifičnih je morfoloških svojstava po kojima se razlikuje od ostalih proizvoda proizvedenih fermentacijom svježeg kupusa. Ima izrazito dugu stabljiku glavice kupusa s mnogo tankih, gotovo prozirnih i vrlo savitljivih listova s tankim lisnim žilama. Posebnost je u okruglo plosnatim glavicama žutoj boji listova te slabije izraženoj nervaturi listova.

Posebnost Ogulinskog kiselog kupusa se temelji na njegovoj kvaliteti koja proizlazi iz karakteristika područja uzgoja (klima, tip tla ogulinskog područja i autohtona sorta kupusa) te znanja i vještina ljudskih čimbenika u njegovoj proizvodnji. Za kiseljenje Ogulinskog kiselog kupusa koristi se postupak prirodne fermentacije te se kupusu dodaje samo 5-6% bistra otopina kuhinjske soli te se u anaerobnim uvjetima stvara mliječna kiselina kao prirodni konzervans”,

Ogulinski kiseli kupus (zelje) prvi je poljoprivredni proizvod u RH kojem je Zavod za intelektualno vlasništvo odobrio korištenje jamstvenog žiga. Jamstveni žig kao garancija kvalitete sastoji se od figurativnog i verbalnog žiga. Vlasnik je prava na žig Grad Ogulin, koji je jedan od sudionika u ovoj priči. Naime, cijelu priču pokrenula je Udruga proizvođača i prerađivača Ogulinskog kupusa, koja je došla na ideju da proizvod, koji se desetljećima proizvodi u tom kraju, zaštiti i učini prepoznatljivim na tržištu.

Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice