Ponuda

Med od kestena

kn  -  80,00/1kom  •  8000,00/100kom  •  80000,00/1000kom

EUR  -  10 /1kom  •  1000 /100kom  •  10000 /1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Krapinsko-zagorska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Predstavljamo vam prvoklasni kestenov med iz prostranih kestenovih šuma Banovine.

Svima je dobro poznato da je med izuzetno zdrav za ljudski organizam. Između ostalog jača imunitet, njeguje i pomlađuje kožu, liječi probavne smetnje i izvrsna je zamjena za šećer. Međutim, kako postoje različite vrste meda tako se i njihove karakteristike međusobno razlikuju.

Med od kestena omiljen je među vrhunskim kuharima, no ovaj gorko-sladak dar iz prirode, ima toliko više za ponuditi osim same stimulacije naših okusnih pupoljaka.

Ispada da je med od kestena zahvaljujući bogatom mineralnom sadržaju, antioksidativnim i antibakterijskim svojstvima jedan od najzdravijih vrsta meda (i zaslađivača) na ovoj kugli zemaljskoj. Najpoznatiji je po tome što rješava želučane probleme kao što su žgaravica, nadutost, gastritis i čirevi na želucu.

Kestenov med posebniji je od ostalih vrsta meda zbog svoje specifične tamno crvene boje, kestenjastog mirisa i izrazito karakteristično slatko-gorkog okusa. Budući da je zbog tanina koje se nalazi na drvu kestena pomalo gorkastog okusa, idealan je za one koji ne vole slađe vrste meda.

Dobiva se od cvjetova kestena koji cvjetaju tijekom lipnja i srpnja, a plodovi kestena rastu tek početkom jeseni. Uzmemo li i u obzir da šume kestena nisu toliko zastupljene kao druge vrste, nije nimalo iznenađujuće što njegova proizvodnja spada među najzahtjevnije.

Kestenov med bogat je mineralima od kojih se ističu željezo, fosfor, kalij, kalcij i magnezij, a od vitamina bogat je vitaminima A, C i vitaminima skupine B.

Bitno je napomenuti kako od svih orašastih plodova, kesten sadrži najviše vitamina C i folne kiseline, a zbog visoke razine nezasićenih masnih kiselina blagotvorno djeluje na srce i krvne žile te pomaže kod borbe protiv lošeg kolesterola.

Govorimo:

Opis

OPG Željko Grobotek malo je obiteljsko gospodarstvo iz srca Zagorja. Bavimo se pčelarstvom već više od 30 godina te vam nudimo mnoštvo pčelinjih proizvoda i pripravaka koji su plod marljivog rada naše obitelji. Nudimo vam potpuno prirodne i svježe proizvode, upravo onakve kakvi se nalaze u košnici, bez sušenja, pregrijavanja i uništavanja svih najvrijednijih sastojaka iz pčelinje košnice. Kod nas možete pronaći razne vrste medova, kao što su med od bagrema, kestena, medljikovac jele, nekoliko vrsta cvijetnih medova te med u saću. Nudimo vam i svježi cvijetni prah, propolis, svježu matičnu mliječ, vosak, razne kreme na bazi propolisa i voska s dodatkom eteričnih ulja. Kao naš najposebniji proizvod istaknuli bismo KRALJEVSKI NEKTAR - to je mješavina meda, svježeg peluda od cvijeta kestena i kupine, propolisa i meda. Ovaj proizvod radimo od samih početaka i to uvijek po istoj, provjerenoj recepturi i sa svježim sastojcima.

Naše proizvode možete kupiti i degustirati na tržnici Dolac u Zagrebu, svakim danom od 8 do 14h ili kod nas na našem gospodarstvu u srcu Zagorja podno planine Ivanščice. Rado ćemo vam prezentirati sve svoje proizvode i objasniti sve što vas zanima.

Možete nas također pratiti i na Instagram profilu https://www.instagram.com/opg_zeljkogrobotek/, gdje se možete dodatno informirati o našim proizvodima.

Burza hrane preporučuje

Bagremov med

Domaći med IDEALAN ZA POKLONE 450g

25,00 kn/kom

Bagremov med

Bagremov med - 900 g

60,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice