Ponuda

Ulje lješnjaka

kn  -  300,00/1L

EUR  -  37,5 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Sisačko-moslavačka

Dostupna količina

30 L

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Ulje lješnjaka dobiveno je hladnim prešanjem lješnjaka iz vlastitog uzgoja i koji se nalazi u trećoj godini prijelaznog razdoblja na ekološku proizvodnju.

Ulje lješnjaka ima široku primjenu krenuvši od primjene u kulinarstvu (dodatak raznim salatama), preko primjene u proizvodnji slastica pa sve do njegovih velikih svojstava u kozmetici.

Biljno ulje lješnjaka (Coryllus avellana) bogato je proteinima i nezasićenim masnim kiselinama, sadrži vitamin B1, vitamin B6, kao i manje količine ostalih vitamina B, te vitamin E.

Primarno se koristi za masnu i mješovitu kožu, te za problematičnu kožu s aknama. Zbog svoje visoke upojnosti vrlo brzo prodire u kožu i ne ostavlja masan trag. Kožu tonizira i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću, te sužava pore.

Lješnjak učvršćuje kapilare, potiče regeneraciju stanica, te pospješuje cirkulaciju. Rješava probleme proširenih i/ili upaljenih vena, te popucalih kapilara,a time i smanjuje bolove i osjećaj težine u nogama. Djelotvorno je kod tretiranja strija, ožiljaka i celulita jer potiče cirkulaciju i regeneraciju stanica, isto tako, sadržaj vitamina E ubrzava proces zacjeljivanja kože.

U ponudi imamo pakiranja od:

100ml - 35kn

500ml - 160kn

750ml - 230kn

Govorimo:

Opis

OPG Kovacevic Juraj bavi se proizvodnjom ljesnjaka od 2008. godine kada se podize prvi hektar ljesnjaka. 2015. godine proizvodnja je povecana na gotovo 2ha a u planu je i daljnje prosirenje nasada. Iste godine gospodarstvo se upisuje u ekolosku proizvodnju te je danas u trecoj godini prijelaza na ekolosku proizvodnju ljesnjaka.

U nasadu su zastupljene sorte Istarski duguljasti koji je i zasticena autohtona sorta, te Rimski okrugli i Lambert kao oprasivaci. Osim ociscenog ljesnjaka u jezgri u ponudi imamo ulje ljesnjaka te brasno od ljesnjaka koje ne sadrzi gluten.

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Bučino ulje

0,10 kn/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Istarska bjelica

70,00 kn/L

Maslinovo ulje

Konzervirane masline na domaći način

35,00 kn/kom