Ponuda

Barun Manzoni

kn  -  90,00/1L

EUR  -  11,25 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

U čaši izgleda poput proljeća. Kroz žute sunčeve zrake probijaju se zelene nijanse. Miris mu je proljetni i ljetni. Osjeti se cvijet jasmina, ali brzo ga prekrije zrelo voće. Razdragana je to mješavina dinje, kruške i breskve s naznakama citrusa, prvenstveno limete pa narančine korice, ali i egzotičnog voća, među kojim se najlakše prepoznaje mango. Okus je sočan i prožet finim kiselinama koje ga čine veselim te ugodnim za pijuckanje. Dugo traje u ustima, čak ih i grije, iako ima umjerenih 12,5 posto alkohola. S obzirom na punoću i svježinu pristaje različitoj hrani čiji okusi nisu prenaglašeni. Prvenstveno su to jela od bijeloga mesa. Dovoljno je pun i za meso sa žara, a fino će pratiti i ponajbolju morsku ribu poput orade ili većeg zubaca.

Sorta:

Profesor Luigi Manzoni 30-ih godina proššlog stoljeća iskrižao je rajnski rizling i bijeli pinot u glasovitoj Poljoprivrednoj školi za vinogradarstvo i vinarstvo u Coneglianu, u talijanskoj regiji Veneto. Dobio je senzacionalnu sortu koja ima reskost i snagu te odlučnost rizlinga, a punoću bijelog pinota. Grožđe dozrijeva relativno rano, a prvih 50-ak godina od njega su radili isključivo suha vina. Potom su ga u hladnijim podnebljima, gdje je lako nakupiti puno kiselina, počeli raditi kao što Nijemci rade rizlinge, s ostatkom neprovrelog prirodnog šećera, ali i puno kiselina tako da okus ostaje izbalansiran. Španjolci ga ostavljaju da dugo zrije na trsu i imaju izvrsne kasne berbe, a talijanski vinari rade i jednostavna pjenušava vina koja je tržište dobro prihvatilo zbog prekrasnih voćnih mirisa. Klasična šampanjska metoda daje i divna sasvim suha pjenušava vina.

Sinonimi: Incrocio Manzoni 6.0.13, Manzoni Bianco

Sva vina Barun prije fermentacije macerirana su sedam do deset dana na tri stupnja kako bi se maksimalno izvukle voćne arome.

Govorimo:

Opis

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić, bračni par Mara i Josip. Od njegovog odrastanja u Francuskoj preko obnavljanja obiteljskih vinograda u Dolini Kardinala u Krašiću uz puno truda i ljubavi stvaraju vinariju koja danas nudi cijelu paletu vina od kojih treba izdvojiti pjenušac „Barun“ brut, pjenušac „Barun“ rose i graševinu Barun.

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Crna vina

AKCIJA CRNOG VINA LAMPREDIJA

25,00 kn/L