Ponuda

Barun Marquis

kn  -  150,00/1L

EUR  -  18,75 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Vinarija Barun, vinogorje Krašić, podregija Plešivica

Živu rubinsku boju i nježan miris zrele višnje začinjene ljubičicom, vanilijom i cimetom ima Marquis 2015. vinarije Barun. Ovo vino od pinota crnog odnjegovano je u drvenim bačvama, a okus mu je sočan, pun i prožet nježnim i finim kiselinama koje mu daju svježinu, ali i lijep potencijal za odležavanje u boci. Svaki gutljaj dugo miluje nepce i zove na sljedeći. Najbolje osobine istaknut će poslužen na temperaturi između 14 i 16 Celzijevih stupnjeva, u velikoj burgundijskoj čaši. Odlično će popratiti pečenja od guske, patke i pernate divljači nježnijeg okusa poput fazana, janjetinu i kozletinu, te plavu ribu poput tune, gofa ili veće palamide. U intimnom društvu će razgaliti srce i dušu i dati snagu.

Sorta:

Pinot crni jedna je od najstarijih i najplemenitijih sorti vinove loze. Iznimno je zahtjevna u vinogradu i podrumu, ali nagrađuje onoga tko joj se posveti jer daje velika i dugovječna vina nježne boje prekrasnih mirisa i ne s previše alkohola. Podrijetlo joj nije sasvim razjašnjeno. Neki tvrde da je u Burgundiji nastala križanjem traminca crvenog i schwarzrieslinga, a drugi kako potječe iz sjeverne Afrike iz koje je u antička vremena preko Grčke dola u Europu. Danas najbolja vina daje u hladnijim podnebljima poput Burgundije, talijanskom Južnom Tirolu, u Njemačkoj, Švicarskoj, Oregonu i Washingtonu u SAD-u te na Novom Zelandu. Najbolji hrvatski crni pinoti su iz podregije Plešivica u Zapadnoj kontinentalnoj Hrvatskoj, čiji je dio i vinogorje Krašić.

Sinonimi: burgundac crni, burgundec modri, Pinot Noir, Pinot nero, Blauburgunder, Spätburgunder...

Sva vina Barun prije fermentacije macerirana su sedam do deset dana na tri stupnja kako bi se maksimalno izvukle voćne arome.

Govorimo:

Opis

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić, bračni par Mara i Josip. Od njegovog odrastanja u Francuskoj preko obnavljanja obiteljskih vinograda u Dolini Kardinala u Krašiću uz puno truda i ljubavi stvaraju vinariju koja danas nudi cijelu paletu vina od kojih treba izdvojiti pjenušac „Barun“ brut, pjenušac „Barun“ rose i graševinu Barun.

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Gamé 2014. crno kvalitetno vino 1L

18,00 kn/kom

Bijela vina

Rajnski Rizling 2018

30,00 kn/kom

Crna vina

Istarski teran i refošk

15,00 kn/L

Crna vina

Gamé 2012. crno kvalitetno vino 1L

20,00 kn/kom

Pjenušava vina

Vrhunski Pjenušac "Domagoj" brut, KZP, 2012

85,00 kn/kom

Crna vina

Pinot crni 0.75l 2017 old selection

87,00 kn/kom

Bijela vina

Istarska malvazija

12,00 kn/L

Bijela vina

Pavlečić Manzoni 2018

35,00 kn/kom

Crna vina

Barun Marquis

150,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice