Ponuda

Pjenušac Amoureux Muscat Extra sec

kn  -  140,00/1L

EUR  -  17,5 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Nježna boja, miris koji odmah ukazuje na muškate te izražena slast odlikuju pjenušac Barun Amoureux Muscat Extra sec. Potonja oznaka znači jako suh, a suhoća je u svijetu pjenuaca drukčija nego među mirnim vinima, pa jako suhi pjenušac ima između 12 i 20 grama neprovrela šećera. Ime Amoureux, prevedeno s francuskog, znači zaljubljen, i nije slučajno odabrano. Lako se u ovaj pjenušac zaljubiti, ali voljet će ga i zaljubljeni. Riječ je o jednom od vina za koja se s pravom govori da muškarci vole kad ih piju žene i obrnuto. Treba ga poslužiti ohlađenog na četiri do šest stupnjeva, u uskoj i visokoj čaši na stalku za pjenušce (flute). Fino je piće dobrog raspoloženja u većim društvima, a dobro prati i voćne deserte te zrelije, ali ne tvrde sireve s pokojom bobom grožđa te orasima, bademima ili lješnjacima.

Sorta:

Pripada velikoj obitelji muškata koji su u antička vremena s bliskoistočnih prostora raseljeni zemljama Mediterana, Balkana i Srednje Europe. Prema nekim podacima, ima ih više od 200, a zajedničko im je, za razliku od većine ostalih sorata, da vina mirišu po grožđu. Grožđe žutog muškata nakuplja dosta šećera, a istovremeno i relativno puno kiselina pa je odlična sirovina za desertna vina. Nije obavezan sastojak, ali je vrlo čest u slavnim slatkim vinima iz Tokaja, uz furmint, poznat i kao moslavac, šipon ili pušipel, te hárslevelű (hrvatsko ime je lipovina). Općenito se od žutog muškata često rade slađa vina, dopadljiva ljudima koji tek počinju upoznavati vinski svijet.

Sinonimi: Moscato giallo, Moscat, Moscatel, Moscati Siro, Moscati Cipro (Ampelografski atlas, autori Nikola Mirošević i Zdenko Turković)

Sva vina Barun prije fermentacije macerirana su sedam do deset dana na tri stupnja kako bi se maksimalno izvukle voćne arome. Pjenušci Barun odležavaju u boci na kvascima najmanje godinu dana.

Govorimo:

Proizvođač

VINA BARUN
Vinarija

Brezarić 24 24
Krašić 10454
Hrvatska
Zagrebačka

barundic@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Vina Barun brend je iza kojeg stoji obitelj Barundić, bračni par Mara i Josip. Od njegovog odrastanja u Francuskoj preko obnavljanja obiteljskih vinograda u Dolini Kardinala u Krašiću uz puno truda i ljubavi stvaraju vinariju koja danas nudi cijelu paletu vina od kojih treba izdvojiti pjenušac „Barun“ brut, pjenušac „Barun“ rose i graševinu Barun.

Burza hrane preporučuje

Pjenušava vina

Pjenušac Amoureux Muscat Extra sec

140,00 kn/L

Pjenušava vina

Pjenušac Le Rosé

100,00 kn/L

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice