Ponuda

EKO BATAT - EKO uzgoj, narančasti

eur  -  3,00/1kg  •  3,00/100kg  •  2,00/1000kg

Država

Hrvatska

Dostupna količina

5,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

U ponudi imamo EKO uzgojen batat, sa certifikatom, berba 2023.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Proizvođač

OPG Makaj
OPG

Kučan Marof, Varaždinska 106, Varaždin
Varaždin 42000
Hrvatska
Varaždinska

opg.maky@dejam.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

OPG Makaj bavi se EKO uzgojem i prodajom batata, žitarica i aronije.

U ponudi imamo narančasti i ljubičasti batat iz našeg domaćeg EKO uzgoja, bobice aronije, te matični sok od aronije.

BATAT je visokoenergetska kultura, puno škroba, malo šećera, iznimno zanimljiva okusa i bogata mineralima i vitaminima. Zbog mnoštva minerala (K, Ca, Mg, Fe) i vitamina ( A, B, C, E) batat opskrbljuje tijelo važnim antioksidantima. Samo 140 g batata posve osigurava dnevnu potrebu za vitaminom E koji je izuzetno važan, jer štiti organizam od srčanih tegoba i začepljenih krvnih žila. Preporuka je da se batat, bez obzira na pripremu, rabi 2 – 3 puta tjedno, i to do 200 grama. Odlična je i vrlo prihvatljiva hrana za djecu i sportaše jer daje energiju, a ne pridonosi debljanju. Za jelo upotrijebiti i spremiti kao krumpir: kuhan, pečen, pržen, pire, juhe, u slasticama i kolačima.

ARONIJA naziva se još i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam. Efikasno ga pročišćava od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja. Kao izuzetan antioksidant, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i „napad“ na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi usporavajući time proces starenja organizma i sprečavajući razvoj kroničnih bolesti.

Kako se pije sok od aronije? Uzimati u količini od jedne do tri rakijske čašice dnevno. Za zdrave osobe preporučena doza je jedna čašica ujutro na prazan želudac prije jela. Osobe koje su sklone prehladama, trebaju konzumirati jednu čašicu prije svakog obroka.

Besplatna dostava na području Varaždinske županije. Popust ovisi o količini.

Burza hrane preporučuje

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg