Ponuda
Dalmatinski pršut Mataš
kn
-
120,00/1kg
EUR
-
15
/1kg
Država
Hrvatska
Regija
Grad Zagreb
Dostupna količina
500 kg
Dostava kurirskom službom
Da
Od svih mesnih proizvoda najdulju tradiciju u Dalmaciji ima pripravljanje kvalitetnog domaćeg pršuta. Pravi poznavatelji sigurno znaju što je kvalitetan pršut. To je posebno obrađen svinjski but, posoljen, hladno dimljen, osušen na buri, osebujna mirisa i okusa. Koristeći iskustva tradicionalne proizvodnje pršuta, te empirijske spoznaje o proizvodnji dalmatinskog pršuta u domaćoj kućnoj radinosti, tvrtka "MATAŠ u cilju očuvanja gastronomske baštine, pokrenula je proizvodnju dalmatinskog pršuta "MATAŠ", kao izvornog ekološkog proizvoda svoga kraja podno Velebita. Dalmatinski pršut "MATAŠ", po originalnoj recepturi priprema se od davnina u mjestima podno južnog Velebita i Novigradskog mora, gdje je jedistvena mikroklima, koja u sebi objedinjuje burom doneseni planinski zrak obogaćen ugodnim i laganim mirisima i sastojcima ljekovitog bilja Velebita i slani morski zrak Novigradskog mora.
Govorimo:
Certifikati:
HACCP
Opis
Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.
Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.
Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ".
Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:
DALMATINSKI PRŠUT
DALMATINSKA PANCETA
DALMATINSKA PEČENICA
DALMATINSKA BUDJOLA
DALMATINSKA PLEĆKA
DALMATINSKE KOBASICE
"MATAŠ" registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekat, koji je uveo certifikate u skladu sa normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP. Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.
U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.
"MATAŠ" je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.