Ponuda
Dalmatinska panceta
kn
-
85,00/1kg
EUR
-
10,63
/1kg
Država
Hrvatska
Regija
Grad Zagreb
Dostupna količina
500 kg
Dostava kurirskom službom
Da
Izvorna dalmatinska panceta dobivena iz svinjske potrbušnice je trajni i tradicionalni suhomesnati proizvod žitelja podno južnog Velebita i Novigradskog mora i predstavlja dio gastronomske baštine tog kraja. Proizvedena je na tradicionalan ekološko-domaći način u idealnim mikroklimatskim uvjetima, uz suvremene higijensko-tehničke spoznaje. Ciklus proizvodnje obuhvaća pripremu sirovine, soljenje-salamurenje, hladno dimljenje, sušenje i zrenje a traje 45 dana. Idealan odnos između mesnog i masnog tkiva, kontrolirani uvjeti tehnološke obrade i dimljenja, poseban senzorski izgled, dalmatinsku pancetu "MATAŠ" svrstavaju u idealan gurmanski proizvod koji zadovoljava sve kategorije potrošača.
Govorimo:
Certifikati:
HACCP
Opis
Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.
Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.
Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ".
Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:
DALMATINSKI PRŠUT
DALMATINSKA PANCETA
DALMATINSKA PEČENICA
DALMATINSKA BUDJOLA
DALMATINSKA PLEĆKA
DALMATINSKE KOBASICE
"MATAŠ" registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekat, koji je uveo certifikate u skladu sa normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP. Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.
U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.
"MATAŠ" je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.