Ponuda

Dalmatinska panceta

kn  -  85,00/1kg

EUR  -  10,63 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Grad Zagreb

Dostupna količina

500 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Izvorna dalmatinska panceta dobivena iz svinjske potrbušnice je trajni i tradicionalni suhomesnati proizvod žitelja podno južnog Velebita i Novigradskog mora i predstavlja dio gastronomske baštine tog kraja. Proizvedena je na tradicionalan ekološko-domaći način u idealnim mikroklimatskim uvjetima, uz suvremene higijensko-tehničke spoznaje. Ciklus proizvodnje obuhvaća pripremu sirovine, soljenje-salamurenje, hladno dimljenje, sušenje i zrenje a traje 45 dana. Idealan odnos između mesnog i masnog tkiva, kontrolirani uvjeti tehnološke obrade i dimljenja, poseban senzorski izgled, dalmatinsku pancetu "MATAŠ" svrstavaju u idealan gurmanski proizvod koji zadovoljava sve kategorije potrošača.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Pršutana MATAŠ
Trgovačko društvo

Miramarska 40
Zagreb 10000
Hrvatska
Grad Zagreb

www.matas.hr/
matas@matas.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.

Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.

Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ".

Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:

DALMATINSKI PRŠUT

DALMATINSKA PANCETA

DALMATINSKA PEČENICA

DALMATINSKA BUDJOLA

DALMATINSKA PLEĆKA

DALMATINSKE KOBASICE

"MATAŠ" registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekat, koji je uveo certifikate u skladu sa normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP. Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.

U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.

"MATAŠ" je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.

Burza hrane preporučuje

Pršut

Plate Mataš

1,00 kn/kg

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Pršut

Plata Mataš

1,00 kn/kg

Pršut

Dalmatinski pršut Mataš

120,00 kn/kg

Ostalo

Dalmatinska budjola

115,00 kn/kg

Sušene kobasice

Divljač jelen - Salama od mesa istarske divljači-jelena s teranom

168,75 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice