Ponuda

Dalmatinski Pršut Mataš narezan vakumiran

kn  -  225,00/1kg

EUR  -  28,13 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Zadarska

Dostupna količina

500 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Od svih mesnih proizvoda najdulju tradiciju u Dalmaciji ima pripravljanje kvalitetnog domaćeg pršuta. Pravi poznavatelji sigurno znaju što je kvalitetan pršut. To je posebno obrađen svinjski but, posoljen, hladno dimljen, osušen na buri, osebujna mirisa i okusa. Koristeći iskustva tradicionalne proizvodnje pršuta, te empirijske spoznaje o proizvodnji dalmatinskog pršuta u domaćoj kućnoj radinosti, tvrtka "MATAŠ u cilju očuvanja gastronomske baštine, pokrenula je proizvodnju dalmatinskog pršuta "MATAŠ", kao izvornog ekološkog proizvoda svoga kraja podno Velebita. Dalmatinski pršut "MATAŠ", po originalnoj recepturi priprema se od davnina u mjestima podno južnog Velebita i Novigradskog mora, gdje je jedistvena mikroklima, koja u sebi objedinjuje burom doneseni planinski zrak obogaćen ugodnim i laganim mirisima i sastojcima ljekovitog bilja Velebita i slani morski zrak Novigradskog mora.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Pršutana MATAŠ
Trgovačko društvo

Miramarska 40
Zagreb 10000
Hrvatska
Grad Zagreb

www.matas.hr/
matas@matas.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.

Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.

Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ".

Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:

DALMATINSKI PRŠUT

DALMATINSKA PANCETA

DALMATINSKA PEČENICA

DALMATINSKA BUDJOLA

DALMATINSKA PLEĆKA

DALMATINSKE KOBASICE

"MATAŠ" registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekat, koji je uveo certifikate u skladu sa normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP. Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.

U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.

"MATAŠ" je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.

Burza hrane preporučuje

Dimljeni mesni proizvodi

Premium kulin Bećar

250,00 kn/kom

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Pršut

Dalmatinski Pršut Mataš narezan vakumiran

225,00 kn/kg

Pršut

ISTARSKI PRŠUT

185,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Pršut

Dalmatinski pršut

0,10 kn/kg