Ponuda

Domaća tjestenina

kn  -  15,00/1kg  •  12,00/1000kg

EUR  -  1,88 /1kg  •  1,5 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

400 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

50 km

Domaća tjestenina - proizvedena je prema tradicionalnoj domaćoj recepturi gdje je naglasak dat na upotrebu jaja iz slobodnog uzgoja što je naša glavna djelatnost.

Priprema tjestenine; Tjestenina se stavlja u zakuhanu vodu u koja mora biti zasoljena otprilike sa jednom velikom žlicom soli na 500 gr tjestenine. Kuha se od 6-8 minuta na umjernoj vatri uz konstantno miješanje. Nakon što se skuha, tjestenina se ostavi poklopljena da odstoji 3-5 minuta. Nakon toga se procijedi i servira sa određenim prilogom uz napomenu da se prilikom cijeđenja preporuča vodu od prokuhane tjestenine iskoristiti za pripremu umaka.

Sastav 1 kg tjestenine;

Jaja..............30% ( 6 jaja/kg )

Voda.................15%

Sol

Pšenično brašno

KUpnja i dostava putem web trgovine; https://www.zutiklik.hr/bitoraj-plavi-krumpir-5-kg

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Obrt Bitoraj
Obrt

Sunger,Stara cesta 26
Mrkopalj 51315
Hrvatska
Primorsko-goranska

obrtbitoraj@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Obiteljski obrt Bitoraj pokrenuo je proizvodnju kokošijih jaja iz slobodnog uzgoja ili kako to mnogi poznavaoci kvalitetne hrane kolokvijalno nazivaju “Jaja sretnih koka”. Odlučili smo se za uzgoj kokoši koje se slobodno kreću na ispaši i zato što nisu pod stresom kao primjerice kokoši koje se uzgajaju u prenatrpanim kavezima, i zbog toga su ove sretne koke jer uživaju u blagodatima prirode kljucajući prirodnu hranu koja ih okružuje. Zbog toga jaja iz slobodnog uzgoja imaju vrlo kvalitetan nutritivni sastav. Sadrži više omega-3 masnih kiselina od rođaka koji dolaze iz skučenog kaveznog ili ograničenog podnog uzgoja. A omega-3 masnoće sprečavaju nastanak upala, pridonose zdravlju mozga, srca i krvnih žila i jačaju imunitet.

Na njihovim žutanjcima othranjene su mnoge bebe. Njihovi bjelanjci nemaju masnoća i zbog toga su idealan obrok za sve koji paze na liniju. Prosječno sadrže 6.5 grama proteina i bodybuilderi ih obožavaju jer znaju da bez kvalitetnih proteina nema nove mišićne mase. Posuti začinskim biljem, umiješani u omlet s divljim šparogama, razmućeni u fritaju s tikvicama i mladim lukom postaju i najukusniji brzi obrok kojem niti jedan sladokusac ne može odoljeti.

Kokoši nesilice koje žive u kavezima najčešće ugibaju ranije od kokoški koje žive slobodno i koje nisu izložene stresu neprekidnog nošenja jaja. Perad inače može živjeti po 15 godina, ali one na komercijalnim farmama se potroše (posebno nesilice), odnosno ne mogu proizvoditi dovoljno jaja da budu profitabilne, već nakon jedne ili dvije godine. Naše koke mogu godišnje snijeti 250 do 300 jaja. Da bismo našim potrošačima osigurali kvalitetan proizvod izgradili smo hladnjaču gdje jaja čuvamo na temperaturi od 12-15 C. Osim toga imamo izoliranu sortirnicu i pakirnicu tako das mo jedni od rijetkih malih proizvođača koji zadovoljavaju sve sanitarne uvjete. Veleprodajna cijena kokošijih jaja A klase iz slobodnog uzgoja;

Burza hrane preporučuje

Tagliatelle

Domaća tjestenina

15,00 kn/kg

Tagliatelle

Tjestenina od pira

50,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice