Ponuda

100% Sok od aronije 1L-ŠAMPION 2022., dvostruki dobitnik Velike ZLATNE medalje za kvalitetu 2020. i 2021.

kn  -  60,00/1L  •  50,00/100L  •  50,00/1000L

EUR  -  7,95 /1L  •  6,62 /100L  •  6,62 /1000L

Država

Hrvatska

Regija

Varaždinska

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Sok od 100% ploda aronije ručno ubranog, hladno prešan i pasteriziran.

Proizvod ne sadrži vodu, šećer, konzervanse, aditive.

Sadrži prirodno prisutne šećere.

Preporučena dnevna doza 30-50 ml. Nakon otvaranja obavezno čuvati u hladnjaku.

Sok je na 24. međunarodnom ocjenjivanju sokova održanom u mjesecu lipnju 2020. godine u Sloveniji osvojio VELIKU ZLATNU MEDALJU za kvalitetu. Na 25. međunarodnom ocjenjivanju sokova održanom u Gornjoj Radgoni sok je osvojio VELIKU ZLATNU MEDALJU za kvalitetu 2021. godine.

Prestižno najveće priznanje na ocjenjivanju kvalitete sokova 2022. godine sok od aronije osvojio titulu ŠAMPION 2022.

Sok ima jamstveni žig "ŽIVJETI ZDRAVO" i upisan je u registar HZJZ.

Za kupnju 3 i više komada cijena je 50 kn/L

Govorimo:

Proizvođač

OPG Grđan
OPG

Matije Divkovića 19a
Zagreb 10090
Hrvatska
Grad Zagreb

slavgrd12@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Podno sjevernih padina središnjeg dijela planine Ivanščice smješten je pitoreskni gradić Ivanec (Varaždinska županija), u kojem smo u proljeće 2013. godine kultivirali zapušteno zemljište i podignuli višegodišnji nasad od 800 sadnica aronije prilagođen za ručno branje plodova aronije.

Razlog uzgoja upravo ovog bobičastog voća nalazi se u bogatstvu nutritivnih vrijednosti sadržanih u maloj, crnoj čudesnoj bobici koju nazivamo i “supervoćem”, obzirom na brojne zdravstvene koristi koje pruža konzumiranjem svježih plodova i raznih proizvoda od prerađenih plodova aronije. Drugi važan razlog koji je bio presudan za odluku o podizanju nasada aronije je uzgoj zdravog voća u ekološkom okruženju bez korištenja pesticida i drugih kemijskih sredstava, što na sreću ovaj nasad ne zahtijeva, već traži puno fizičkog ručnog rada prilikom održavanja nasada i berbe plodova aronije.

Plodove aronije beremo krajem kolovoza i to ručno, što rezultira visokom kvalitetom proizvoda dobivenih preradom plodova aronije.

VIZIJA BOGATSTVO SADRŽANO U PLODOVIMA ARONIJE PRETOČITI U PONUDU RAZNOVRSNIH I KVALITETNIH PROIZVODA U KOJIMA ĆE UŽIVATI KAKO LJUBITELJI OVOG VOĆA TAKO I ONI KOJI GA PO PRVI PUTA KUŠAJU.

Nutritivna svojstva

Aronija je izuzetno korisna i ljekovita biljka koja obiluje vrlo vrijednim nutritivnim svojstvima.

Plodovi aronije sadrže veliku količinu polifenolnih spojeva, među kojima su najzastupljeniji proantocijani, antocijani te flavonoli. Plodovi aronije predstavljaju i odličan izvor vitamina i mineralnih tvari. Među vitaminima najviše su zastupljeni vitamini B skupine, ponajviše niacin i pantotenska kiselina, zatim vitamin C, A i E. Od mineralnih tvari aronija je bogata željezom, kalcijem, kalijem, cinkom, manganom i jodom. U usporedbi s ostalim bobičastim voćem sadrži veću koncentraciju beta karotena i beta kriptoksantina.

Aronija je jedan od najjačih antioksidansa. Prema ORAC mjernoj jedinici za antioksidativni kapacitet, 100 g ploda aronije sadržava 16100 ORAC jedinica, a preporučena dnevna doza je 3000-5000 ORAC jedinica što je nekoliko puta jača antioksidativna aktivnost od većine voća i orašastih plodova (borovnica 6.552 ORAC, crni ribiz 7.957 ORAC, brusnica 9.090 ORAC