Ponuda

Pavlečić Manzoni 2018

kn  -  35,00/1kom

EUR  -  4,38 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

400 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Manzoni bijeli je također poznat kao i incrocio manzoni 6.0.13., najpoznatiji među klonovima koje je tijekom svog rada na usavršavanju sorti uzgojio prof. Luigi Manzoni u Poljopriverdnoj školi za vinogradarstvo i vinarstvo u Coneglianu – Italija, u tridesetim godinama prošloga stoljeća tijekom serija eksperimenata na genetičkom unapređenju gožđa križanjem i kloniranjem. Manzoni bijeli je autohtono grožđe provincije Treviso (Veneto) i križanac je Rajnskog rizlinga i Pinota bijelog.

BERBA: 2018

GEOGRAFSKO PODRIJETLO: Kontinentalna Hrvatska, Plešivica, Plešivica-Okić

ALKOHOL: 11,5 vol % alk.

TEMPERATURA POSLUŽIVANJA: 10°-12°C

GASTRO PREPORUKA: uz lagana jela, plodove mora, ribu, bijela mesa – piletinu i puretinu.

Govorimo:

Opis

Tradicija proizvodnje vina u obitelji Pavlečić započinje još davne 1884. godine kada obitelj kupuje svoj prvi vinograd. Postepeno kroz godine nasadi su se širili i smanjivali, a obitelj se pretežito bavila proizvodnjom bijelih mirnih vina . Preokret se događa 1991. godine kada proizvodimo svoje prvo pjenušavo vino i jedno od prvih ikad proizvedenih u samostalnoj i neovisnoj RH. 1993. godine izlazimo na tržište sa pjenušcem Domagoj i od tada se obitelj pretežito bavi proizvodnjom pjenušavih vina. Od tada pa do danas pjenušac Domagoj osvaja brojne nagrade kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima.

Prilikom proizvodnje vina, a osobito pjenušaca nastojimo se maksimalno posvetiti svakoj boci vina zasebno tako da je svaka boca našeg pjenušca jedinstvena na svoj način. Uvijek težimo proizvodnji vrhunskog i kvalitetnog vina u kojem će naši kupci u svakom trenutku moći uživati. Pjenušce proizvodimo od vinskih sorata iz vlastitih nasada ( Muscat ottonel, Sauvignon blanc, Manzoni bijeli) i to klasičnom metodom vrenja u boci uz odležavanje na kvascima minimalno 2 godine.

Naši vinogradi nalaze se na brdovitim terenima Plešivičko-okićkog vinogorja. Sorte koje u našim vinogradima imamo su: Muscat ottonel, Sauvignon blanc i Manzoni bijeli.

Sve informacije o našim proizvodima/vinima dostupne su na našem webu: www.pavlecic.eu. Svim našim kupcima pružamo mogućnost kupnje putem našeg webshopa te vršimo dostavu proizvoda na području cijele Republike Hrvatske.

Imamo i vlastiti podrum u kojem se nalazi kušaonica sa 25 mjesta prigodna za razne degustacije vina i hrane.

Naša vina:

- Vrhunski pjenušac Domagoj ( 0,75 l i 3 l)

- Manzoni bijeli

- Muscat ottonel

- Sauvignon blanc

Udruge: "KLUB PRIJATELJA DOBROG VINA 1984"

Nagrade: Zlatna i srebrna priznanja i odličja; Vinovita - 5. Međunarodni sajam vina i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo - Srebrna medalja, 1996. i 1998.; Klub prijatelja dobrog vina - Vinske igre 1999 - Zlatni bilikum - Pjenušac Domagoj 1997

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Gamé 2012. crno kvalitetno vino 1L

20,00 kn/kom

Bijela vina

Malvasia iz bačve od akacije

75,00 kn/L

Bijela vina

Rajnski Rizling 2018

30,00 kn/kom

Crna vina

Gamé 2014. crno kvalitetno vino 1L

18,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice