Ponuda

Hladno prešano ulje crnog kima (Nigella sativa) 500 ml

kn  -  240,00/1kom  •  240,00/100kom  •  240,00/1000kom

EUR  -  30 /1kom  •  30 /100kom  •  30 /1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Karlovačka

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Crni kim (Nigella sativa) je ljekovita biljna vrsta koja se već stoljećima koristi u medicinske svrhe i to kao hladno prešano ulje.

Glavna farmakološki djelatna tvar je timokinon i njegovi derivati. Terapeutsko djelovanje ulja crnog kima još uvijek je predmet mnogih kliničkih istraživanja. Potvrđena je njegova efikasnost kod problema s alergijama i njihove prevencije, pri regulaciji razine šećera u krvi, odličan je za jačanje imuniteta, a u narodnoj medicini se koristi kao pomoć kod raznoraznih zdravstvenih tegoba. Dobiva se hladnim postupkom mehaničkog prešanja sjemenki.

Fitoterapeutici iz hladno prešanog ulja crnog kima zajedno pružaju protuupalno djelovanje, imunomodulatorno, antialergensko, analgetsko, kemoprotetivno i antitumorsko djelovanje.

Timokinon iz ulja crnog kima ima snažna antibiofilm svojstva, pogotovo protiv streptokoka. Biofilm je primarni uzrok dugotrajnih infekcija i rezervoar je mikroba koji uzrokuju infekciju. Biofilmovi u ljudskom tijelu teško se liječe jer su otporni ili tolerantni na uobičajenu antibiotsku terapiju i antiseptike. Prema procjenama biofilm se povezuje sa gotovo dvije trećine bakterijskih infekcija.

Timokinon iz ulja crnog kima se pokazao kao izvanredni antibiofilm agent, pogodan i za djecu i odrasle.

Timokinon iz ulja crnog kima posjeduje i snažno imunomodulatorno djelovanje što znači da utišava pretjeranu upalnu reakciju imunog sustava, bilo kod autoimunih reakcija ili kod alergijskih reakcija.

Indikacije:

-astma i alergije, prehlade i gripa

-Chronova bolest i kolitis

-Helicobacter pylori i Candida

-oslabljeni imunitet

-kemoprotektivni učinak

-Dijabetička polineuropatija

-upalne bolesti

-Dijabetes

-autoimune bolesti

-Hashimoto i hipotireoza

Način primjene: Preporučena dnevna doza je po 1 čajna žličica (30 kapi) ulja 2 do 3 puta tijekom dana. Zbog svog pikantnog okusa, onima koji ga neće rado uzimati samog na žlicu, sugeriramo kombiniranje s medom ili slatkim sokom, ali pod opaskom da ne smiju biti topli ili vrući kako se ne bi izgubila svojstva ljekovitog ulja.

Certifikati: HACCP

Proizvođač

Matičnjak
Proizvodnja

Trg hrvatskih branitelja 4
Karlovac 47000
Hrvatska
Karlovačka

maticnjakshop.com/
prodaja@maticnjak.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Bučino ulje

0,10 kn/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Istarska bjelica

70,00 kn/L

Maslinovo ulje

Konzervirane masline na domaći način

35,00 kn/kom