Ponuda

Hladno prešano ulje crnog kima (Nigella sativa) 250 ml

kn  -  130,00/1kom  •  130,00/100kom  •  130,00/1000kom

EUR  -  16,25 /1kom  •  16,25 /100kom  •  16,25 /1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Karlovačka

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Crni kim (Nigella sativa) je ljekovita biljna vrsta koja se već stoljećima koristi u medicinske svrhe i to kao hladno prešano ulje.

Glavna farmakološki djelatna tvar je timokinon i njegovi derivati. Terapeutsko djelovanje ulja crnog kima još uvijek je predmet mnogih kliničkih istraživanja. Potvrđena je njegova efikasnost kod problema s alergijama i njihove prevencije, pri regulaciji razine šećera u krvi, odličan je za jačanje imuniteta, a u narodnoj medicini se koristi kao pomoć kod raznoraznih zdravstvenih tegoba. Dobiva se hladnim postupkom mehaničkog prešanja sjemenki.

Sjemenke crnog kima sadrže sljedeće fitoterapeutike:

-timokinon i njegove derivate (ditimokinon, timohidrokinon, nigelon),

-linolnu i oleinsku kiselina,

-tokoferol (vit.E)

Fitoterapeutici iz hladno prešanog ulja crnog kima zajedno pružaju protuupalno djelovanje, imunomodulatorno, antialergensko, analgetsko, kemoprotetivno i antitumorsko djelovanje.

Timokinon iz ulja crnog kima ima snažna antibiofilm svojstva, pogotovo protiv streptokoka. Biofilm je primarni uzrok dugotrajnih infekcija i rezervoar je mikroba koji uzrokuju infekciju. Biofilmovi u ljudskom tijelu teško se liječe jer su otporni ili tolerantni na uobičajenu antibiotsku terapiju i antiseptike. Prema procjenama biofilm se povezuje sa gotovo dvije trećine bakterijskih infekcija.

Najčešći uzročnici kroničnih bolesti povezani sa biofilmom su: endokarditis, parodentoza, cistična fibroza (kronična plućna infekcija), kronični cistitis (upale mokraćnog sustava), otitis (upala srednjeg uha), kolecistitis, osteomijelitis, prostatitis (kronična upala prostate).

Timokinon iz ulja crnog kima se pokazao kao izvanredni antibiofilm agent, pogodan i za djecu i odrasle.

Timokinon iz ulja crnog kima posjeduje i snažno imunomodulatorno djelovanje što znači da utišava pretjeranu upalnu reakciju imunog sustava, bilo kod autoimunih reakcija ili kod alergijskih reakcija, ali isto tako pojačava oslabljeni imunitet povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica koje čine prirodni obrambeni mehanizam protiv virusa, bakterija i gljivica.

Indikacije:

-astma i alergije, prehlade i gripa (sprječava reakciju imunosnog sustava i smanjuje izlučivanje sluzi u tkivu, timokinon opušta glatke mišiće i bronhije te pospješuje funkciju disanja)

-Chronova bolest i kolitis (obnavlja oštećenu sluznicu debelog crijeva)

-Helicobacter pylori i Candida

-oslabljeni imunitet (povečava aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica)

-kemoprotektivni učinak: timokinon davan prije i za vrijeme tretiranja kemijskim sredstvom postiže se zaštita zdravog tkiva

-Dijabetička polineuropatija (brzina provodljivosti živca)

-upalne bolesti

-Dijabetes

-autoimune bolesti

-Hashimoto i hipotireoza

Sastojci: 100% hladno prešano ulje sjemenki crnog kima.

Način primjene: Preporučena dnevna doza je po 1 čajna žličica (30 kapi) ulja 2 do 3 puta tijekom dana. Zbog svog pikantnog okusa, onima koji ga neće rado uzimati samog na žlicu, sugeriramo kombiniranje s medom ili slatkim sokom, ali pod opaskom da ne smiju biti topli ili vrući kako se ne bi izgubila svojstva ljekovitog ulja.

Certifikati: HACCP

Proizvođač

Matičnjak
Proizvodnja

Trg hrvatskih branitelja 4
Karlovac 47000
Hrvatska
Karlovačka

maticnjakshop.com/
prodaja@maticnjak.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Burza hrane preporučuje

Suveniri

Lavanda vrećice

6,00 kn/kom

Suveniri

Lampa od himalajske soli 2-3kg

87,92 kn/kom

Poklon paketi

Božićni paketi

80,00 kn/kom

Dodatak prehrani

Domaći jabučni ocat 1L

15,00 kn/L

Proizvodi bez šećera

Bakini poljupci 90g

27,00 kn/kom

Dodatak prehrani

"Četrir lopova" funkcionalni dodatak prehrani 250g

67,00 kn/kom

Poklon paketi

Izrada personaliziranih boca i drvenih kutija po Vašoj želji

450,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice