Ponuda
Naruči na webshopu

BIO KADULJA

eur  -  2,65/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

500 kom

Dostava kurirskom službom

Da

SALVIA OFFICINALIS

Kadulja je bila jedna od najvažnijih ljekovitih biljaka antike. Latinski naziv Salvia potječe od latinske riječi salve, što znači "iscjeljivanje". Biljka je već bila poznata starim Grcima i vjerojatno je prva koja se tamo uzgajala. U antici se kaže da su studenti filozofije žvakali kadulju kako bi osvježili um i stekli mudrost, zadovoljstvo i znanje. Rimski Plinije ju je prvi put nazvao Salvia u 1. stoljeću.

Biljka se danas koristi kao nezamjenjiva začinska biljka u brojnim jelima. Iznad svega, talijanska kuhinja temelji se na kadulji, npr. Teleća šnicla à la Saltimbocca. Salate, jela s ribom, piletina i svinjetina, juhe i umaci od sira također dobivaju poseban okus s dodatkom kadulje. Iako je miris svježe ubranog lišća najintenzivniji, možete se koristiti sušena ili zamrznuta zimi.Kadulja preferira sunčano mjesto i ne smije se rezati u jesen. To se treba učiniti samo u proljeće nakon prestanka opasnosti od mraza, kako bi se potaknuo ponovni snažan rast.

Govorimo: