Ponuda

Medomaza sa đumbirom 180g

eur  -  4,00/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Karlovačka

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Medomaza sa đumbirom je kremasti namaz od meda, koji se koristi kao namaz za kruh, za palačinke ili jednostavno “na žlicu”.

Medomaza je nastala od meda sa pčelinji pašnjaka Parka prirode Žumberak. Njena kremoznost postiže se posebnom tehnologijom obrade prilikom koje med ne gubi svoja prirodna svojstva.

Sastav: med livada, đumbir

Opis

Naše obiteljsko gospodarstvo nalazi se u mjestu Ferenci, u blizini grada Ozlja, na području Parka prirode Žumberak, a koje je zaštičeno područje Natura 2000. Bavimo se uzgojem svježeg bobičastog voća ( jagode, maline i aronija ) te jezgričavog voća ( jabuke, kruške, šljive) i preradom istih ( sokovi, sirupi, džemovi), a preradu voća vršimo u vlastitom objektu za preradu. Na obiteljskom gospodarstvo imamo pčelinjak sa 50 pčelinjih zajednica, nosioci smo znaka Med hrvatskih pčelinjaka, a za kvalitetu meda 2018. godine dobili smo zlato za med kesten i srebro za med bagrem, u konkurenciji između 125 sudionika ocjenjivanja, na 13. županijskom i 10. međunarodnom ocjenjivanju meda u Virovitici. U ponudi imamo med livada, med bagrem i med kesten. Med punimo u registriranom objektu za punjenje koji se nalazi na našem gospodarstvu. U našim objektima za preradu imamo i kameni mlin, u kojem meljemo žitarice uzgojene na našem gospodarstvu, a našim kupcima tako možemo ponuditi domaće kukuruzno, pšenično i zobeno brašno. Na manjim površinama sijemo i uljanu tikvu, od kojih dobivamo bučino ulje i bučino brašno.

2019. godinu započeli smo sa novim projektom na našem gospodarstvu, širimo svoju djelatnost na djelatnost turizma. Krenuli smo sa uređenjem stare kamene kuće u kojoj će se nalaziti dva apartmana te jedne drvene kuće. Svom Opg-u pridružili smo i dva nova člana, dvije ljame, Mojicu i Tomicu, sa kojima se posjetitelji našeg Opg-a mogu fotografirati.