Ponuda

Eko matični sok od sibirske borovnice 200ml

kn  -  33,00/1kom

EUR  -  4,13 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Karlovačka

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Eko matični sok je hladno prešani sok bez dodatnih šećera i konzervansa. U njemu su sadržani svi vitamini i minerali kojima Sibirska borovnica obiluje više nego bilo koje drugo voće. 200 ml

Govorimo:
Certifikati: Eko

Proizvođač

OPG Ivan Butorac
OPG

Karlovačka cesta 6 C
Zagreb 10 020 Zagreb
Hrvatska
Zagrebačka

tbinforium@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

MOĆNE BOBOCE Haskap-a (sibirska borovnica) ZA KOJE JAPANCI

KAŽU DA PRODUŽAVA ŽIVOT.

Haskap je voće koje zaslužuje mjesto na svakom stolu i u svačijoj prehrani, pogotovo kod najmlađih, i starijih, te svih onih kojima je stalo do zdravlja a plavim izgledom podsjeća na križanca borovnice i šljive.

Naše tijelo može pravilno funkcionirati samo ako ima zadovoljavajuće količine vitamina i minerala, a Haskap ih upravo obiluje više nego bilo koja druga vrsta voća.

Izvorno ime Haskap (ili HasuKappu) nije iz Japanskog već iz jezika Ainu naroda s otoka Hokkaido i prema nekim prijevodima znači „vječna mladost i dugovječnost“

Plod dospijeva vrlo rano, prije ostalog voća (oko 15.05.)konzumira se najčešće sirov, ali i prerađuje u džemove, voćne sokove i sirupe. Vrlo je cijenjen kao dodatak mliječnim proizvodima, jogurtu i sladoledu jer se smrznuta boba stavljena u usta brzo topi a koštice gotovo i nema.

Pogledajte koliko se zdravlja nalazi u samo 100 grama haskapa:

KALIJ (K) -190 mg na 100 g jedan od najvažnijih elektrolita, nužan za normalan rad krvožilnog sustava i bubrega, prijenos živčanih impulsa, čvrstoću kostiju i zubi, rad mišića i metabolizam ugljikohidrata i bjelančevina.

KALCIJ(Ca) -38 mg na 100 g kalcij ima važnu ulogu u izgradnji zubi i kostiju (99% kalcija pohranjeno je u kostima i zubima).Preostalih 1% sudjeluje u važnim fiziološkim procesima u organizmu (mišićna kontrakcija, otkucaji srca, zgrušnjavanje krvi i prijenos živčanih podražaja.

FOSFOR (P) -25 mg na 100 g sudjeluje u gotovo svakoj biokemijskoj reakciji, održava normalnu pH vrijednost (kiselost) organizma i nužan je za proizvodnju energije. Potreban je za rast i razvoj svih tjelesnih stanica i sastavni je dio našeg genetskog koda.

ŽELJEZO (Fe) – 0,6 mg na 100 g najveći postotak željeza u tijelu nalazi se u crvenim krvnim zrncima (eritrocitima) i to u onom dijelu koji je odgovoran za opskrbu kisikom. Nedostaje li u krvi željeza poremetiti će se opskrba kisikom pa čovjek osjeća umor, slabost, razdražljivost, tromost, glavobolje i sl. Osim ovih minerala haskap sadrži i i bakar,cink, magnezij i mangan.

VITAMIN E - 1,1 mg na 100 g mast i vitamin E uvijek su u paru jer vitamin E sprečava zgrušnjavanje (oksidaciju) masti i njihovo taloženje na stjenkama krvnih žila, pa tako sprečava i stvaranje ugrušaka koji mogu uzrokovati moždani udar. Zbog snažnog antioksidativnog djelovanja vitamin E prirodni je borac protiv raka.

VITAMIN C - 44 mg na 100 g Svima je poznata korisnost ovog vitamina. Napunite li šaku haskapom i pojedete ga kao međuobrok, zadovoljit ćete trećinu dnevnih potreba za vitaminom C. Tu su i ostali vitamini A,B1,B2,B6,pantotenska kiselina ili B5, nijacin (B3), folna kiselina (B9)…..

No haskap je voće najbogatije ANTOCIJANINOM – prirodnim pigmentom koji mu daje boju i koji prema mnogim istraživanjima ima iznimno važnu ulogu u sprečavanju brojnih bolesti.

Japanci stoljećima konzumiraju haskap za kojeg smatraju da je voće koje produžuje život. Razlog tome leži upravo u količini antocijanina. Za početak citirati ćemo par rečenica sa stranica Hrvatske agencije za hranu:

Antocijanini su jaki antioksidansi za koje znamo da onemogućuju stvaranje slobodnih radikala u organizmu, uništavaju ih i popravljaju oštećenja u stanici nastala djelovanjem tih slobodnih radikala. Isto tako u zadnje vrijeme povezuje se i sa drugim zdravstvenim koristima kao što je npr. snižavanje razine glukoze u krvi dijabetičara.

U području gdje ova vrsta Haskapa raste u prirodi postoji dugogodišnja narodna primjena pri aterosklerozi, hipertenziji i gastrointestinalnim poremećajima. Novije znanstvene studije idu u prilog tome .Bobice su bogat izvor vitamina C, antocijanina, proantocijanidina i drugih flavonoida, i imaju antitumorogena, antimutagena, antimikrobijska, protuupalna i protualergijska svojstva.

.-Protuupalno djelovanje Sve je više dokaza kako hrana bogata antocijaninom sprečava i pomaže kod određenih upalnih stanja, poput gingivitisa ili artritisa.

-Vid Antocijanin poboljšava cirkulaciju u očnim kapilarama poboljšava noćni vid, usporava makularnu degradaciju i usporava pogoršanje vida kod dijabetičara.

. Inhibirajuće djelovanje kod raka debelog crijeva Analizom efekata ekstrakta prirodnog antocijanina otkriveno je kako ovaj antioksidans koči rast stanica raka debelog crijeva.

- Krvožilni sustav Dodatak bobica bogatih antocijaninom svakodnevnoj prehrani dokazano poboljšava cirkulaciju te pomaže očuvanju vena popravljajući oštećene proteine koje čine stjenke krvnih žila te neutralizirajući štetne enzime.

ZAŠTO JE ANTOCIJANIN TOLIKO ČUDESAN ? Skupina slovačkih znanstvenika 2009. godine provela je istraživanje mjerenja antocijanina u bobičastom voću. Sve bobičasto voće tamne boje ima visoke količine ovog pigmenta no znanstvenike je iznenadio rezultat tada malo poznate bobice Haskap-a. Ovo je voće nama danas itekako poznato kao Haskap ili sibirska borovnica, daleko nadmašilo sve konkurente i postavilo rekord kad je u pitanju količina antocijanina koja iznosi 1300 mg na 100 grama svježeg voća.

I ONO NAJVAŽNIJE – HASKAP JE IZNOMNO UKUSNO VOĆE –VOĆE ČIJE VRIJEME TEK DOLAZI JER OD SVIH NAMIRNICA IMA NAJVEĆI POSTOTAK ANTIOKSIDANSA 20.000-25.000 ORC (mjera kapaciteta određene supstance da neutralizira slobodne radikale) dok npr. Aronija ima 16.000 , suho grožđe 2.830, obične borovnice 2.400, jagode 1.540, maline 1.220 itd.

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

Premium - 100% Bučino ulje eko , 0,5l

80,00 kn/kom

Eko proizvodi

Eko integralno pirovo brašno

12,00 kn/kg

Eko proizvodi

Matični sok od aronije AKCIJA

35,00 kn/L

Eko proizvodi

Heljdino brašno integralno EKO 0,5kg

20,00 kn/kom

Eko proizvodi

100% Bučino ulje , hladno prešano, eko 0,25l

100,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice