Ponuda

Pirove mekinje 500 gr

kn  -  10,00/1kom

EUR  -  1,25 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Međimurska

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Pirove mekinje dobivaju se iz vanjske ljuske zrna pira. Slično kao i pšenične bogate su celulozom, vlaknima, vitaminima i mineralima. Dobar su izvor bjelančevina, magnezija, fosfora, željeza, vitamina B1... S obzirom na visok udio vlakana blagotvorno djeluju na probavu, zdravlje crijeva, razinu kolesterola i brzinu metabolizma. Posije možete uzimati sa jogurtom, blendanim sokovima (smoothie), dodati ih u tijesto za muffine ili palačinke, u kruh ili sa pahuljicama drugih žitarica.

One pomažu u borbi protiv anemije, djeluju laksativno i okrepljujuće. Pir je žitarica koja je preteča današnje pšenice. Naziva se još krupnik, dinkel ili spelta. Danas mu popularnost raste u cijelom svijetu jer je riječ o izvornoj žitarici koja nije industrijski modificirana. Za razliku od pšenice ima ovojnice oko zrna što ga čini značajno zaštićenijim, te je lakše probavljiv i nutritivno bogatiji. Gluten u piru ima sasvim druga svojstva od pšeničnog glutena, i ne utječe negativno na zdravlje. Slično kao i pšenične, pirove su mekinje bogate celulozom, vlaknima, vitaminima i mineralima. Dobar su izvor bjelančevina, magnezija, fosfora, željeza, vitamina B1.

Govorimo:

Proizvođač

OPG SILADI
OPG

Ruđera Boškovića 70
Kotoriba 40329
Hrvatska
Međimurska

siladi.hr/
zeljka@siladi.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Mi smo OPG iz Međimurja koji se više od 30 godina bavi uzgojem ratarskih kultura na međimurskim poljima. Uzgajamo žitarice, uljarice i ljekovito bilje. Naše sirovine prerađujemo te dobivamo veliki broj proizvoda kao što su brašna, kaše, krupice, hladno prešana ulja i čajeve. Sve detalje o proizvodima koji Vas zanimaju možete naći na našoj web stranici siladi.hr