Ponuda

Plavac mali Monte Cristo

kn  -  55,00/1kom

EUR  -  6,88 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Dubrovačko-neretvanska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Plavac “Monte Cristo” nastaje od crne sorte grožđa Plavac mali, koja je ujedno najzastupljenija sorta za proizvodnju crnog vina na poluotoku Pelješcu. Specifični položaj vinograda, mikro klima te sastav tla poluotoka Pelješca savršena su formula za stvaranje vrhunskog vina “Monte Cristo”. Bobice grozda su debele kožice I čvrste građe s puno šećera. Vino je tamno-rubinske boje s modrim refleksom, lijepo razvijenog mirisa, krepko i trpko sa specifičnim okusom. Alkoholi su najčešće od 13-15% vol.

Vino plavac “Monte Cristo” preporuča se uživati uz jača jela od mesa, preženu/mariniranu plavu ribu te brodet. Servira se na sobnoj temperaturi.

Proizvođač

Monte Cristo Vina
Vinarija

Kuna Pelješka 22
Kuna, Pelješac 20243
Hrvatska
Dubrovačko-neretvanska

montecristovina@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Vinarija Obitelji Totić "Monte Cristo"

Obrađivanje vinograda i proizvodnja vina u obitelji Totić stoljetna je tradicija. Još u 13. st. obrađen je prvi komad zemlje, smješten u malom mjestu Kuna na poluotoku Pelješcu, u nadi i želji da sirota zemlja odgoji najbolji trs vinove loze i počasti nas najljepšim kapljicama vina. Ljubav prema vinu i tradicionalna proizvodnja u obitelji Totić njeguje se i dan danas, pažljivo prenošena s koljena na koljeno. Mukotrpan rad težaka, trud i plod okrunjeni su nazivom, dostojnim životne priče "Monte Cristo".

Ime vina inspirirano je prema junaku romana "Grof Monte Cristo".

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Monte Cristo Abbe Faria

550,00 kn/kom

Crna vina

Sagul Plavac mali - crno vino

45,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice