Ponuda

Bučine koštice golice

kn  -  50,00/1kg

EUR  -  6,25 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Međimurska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Bučine koštice golice vrhunske kvalitete u različitim pakiranjima. Golice su uzgojene na našim poljima u Međimurju bez korištenja pesticida i umjetnih gnojiva. Nakon branja prane i sušene u vlastitim sušarama. Ovo je proizvod visokih nutritivnih vrijednosti te se koristi za dobivanje visokokvalitetnog hladno ili toploprešanog ulja. Također može se dodati kod pripreme zdravog doručka u mješavini sjemenki ili se kratko propržiti, posoliti i konzumirati kao zdrava grickalica.

Prehrana bogata bučinim sjemenkama povezana je s manjim rizikom od karcinoma želuca, dojke, pluća, prostate i debelog crijeva. Rezultati jednog velikog istraživanja, provedenog na ženama u postmenopauzi, pokazali su da je konzumiranje bučinih sjemenki povezano sa smanjenim rizikom od raka dojke. Bučine sjemenke sadrže antioksidanse poput karotenoida i vitamina E. Antioksidansi mogu smanjiti upalu i zaštititi naše stanice od slobodnih radikala. Zbog toga ti namirnice bogate antioksidansima mogu pomoći u zaštiti od različitih bolesti. Nekoliko je studija potvrdilo da bučine sjemenke smanjuju simptome povezane s problemima prostate. Također, rezultati jedne studije pokazali su da svakodnevno uzimanje 10 g ekstrakta bučinih sjemenki poboljšava funkciju mokraćnog sustava. Bučine sjemenke su jedan od najboljih prirodnih izvora magnezija što je vrlo važno zbog sve češće pojave nedostatka magnezija u zapadnim zemljama. Magnezij je neophodan za više od 600 kemijskih reakcija u tijelu. Adekvatna razina magnezija u organizmu važna je za: kontrolu krvnog tlaka, smanjenje rizika od srčanih bolesti, formiranje i održavanje zdravih kostiju, te regulaciju razine glukoze u krvi.

Govorimo:

Proizvođač

OPG SILADI
OPG

Ruđera Boškovića 70
Kotoriba 40329
Hrvatska
Međimurska

siladi.hr/
zeljka@siladi.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Mi smo OPG iz Međimurja koji se više od 30 godina bavi uzgojem ratarskih kultura na međimurskim poljima. Uzgajamo žitarice, uljarice i ljekovito bilje. Naše sirovine prerađujemo te dobivamo veliki broj proizvoda kao što su brašna, kaše, krupice, hladno prešana ulja i čajeve. Sve detalje o proizvodima koji Vas zanimaju možete naći na našoj web stranici siladi.hr

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Gulaš od "boškarina" (polugotov proizvod)

150,00 kn/kom

Čokolade

Bučine koštice u tamnoj čokoladi

20,00 kn/kom

Poklon paketi

Five happiness - personalizirani poklon paket

150,00 kn/kom

Dodatak prehrani

"Četrir lopova" funkcionalni dodatak prehrani 250g

67,00 kn/kom

Dodatak prehrani

CBD Kapi 15 % 10 Ml

390,00 kn/kom

Poklon paketi

Medeni poklon paket

250,00 kn/kom