Ponuda

Plata Mataš

kn  -  1,00/1kg

EUR  -  0,13 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Grad Zagreb

Dostupna količina

1 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Cijena i količina na upit.

Podno Velebita u mjestu Jasenice, pod utjecajem suhe bure i slanog zraka, stvaraju se odlični proizvodi poput dalmatinskog pršuta, pancete, pečenice, buđole, plećke i kobasice.

Koriste 100% domaću sirovinu, a imaju kao dokaz kvalitete i razne certifikate te HACCP. Za svoje proizvode primili su i više oznaka "Izvorno hrvatsko". Proizvedu 700 tona mesnih proizvoda godišnje.

Govorimo:

Proizvođač

Pršutana MATAŠ
Trgovačko društvo

Miramarska 40
Zagreb 10000
Hrvatska
Grad Zagreb

www.matas.hr/
matas@matas.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice.

Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima.

Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ".

Orijentacija tvrtke je prvenstveno na tradicionalnim proizvodima dalmatinskog podneblja:

DALMATINSKI PRŠUT

DALMATINSKA PANCETA

DALMATINSKA PEČENICA

DALMATINSKA BUDJOLA

DALMATINSKA PLEĆKA

DALMATINSKE KOBASICE

"MATAŠ" registriran je pod brojem 1607 i to kao izvozni industrijski objekat, koji je uveo certifikate u skladu sa normom ISO9001:2000 i ISO 14001:2004, kao i sustav kontrole i zdravstvene ispravnosti hrane HACCP. Kapacitet godišnje proizvodnje od 700 tona pršuta, panceta, buđola, pečenica i plećki svrstava ga među najveće takve objekte u zemlji.

U proizvodnji koristimo iskustva individualnih proizvođača ovoga kraja tradicionalne proizvodnje pršuta na dalmatinski način uz neznatnu pripomoć poboljšanja tehnološkim postupcima i visokim standardima kontrole zdravstvene ispravnosti i veterinarskog nadzora u proizvodnji hrane, koji zadovoljavaju domaće i inozemno tržište.

"MATAŠ" je tvrtka koja koristi 100% domaću izvornu sirovinu, lokalno prirodne klimatske uvjete, iskustva i tradiciju individualnih proizvođača ovoga kraja, određena tehnička pomagala za korekciju mikroklime u ekstremnim uvjetima te suvremene higijensko-tehnološke spoznaje, a radi se kontinuirano cijelu godinu.

Burza hrane preporučuje

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Premium kulin Bećar

250,00 kn/kom

Sušene kobasice

Suhe istarske kobasice

130,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Šunka za Uskrs od najkvalitetnijeg mesa crne slavonske svinje

100,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Slanina

DEDA KROLO- PREMIUM DIMLJENA SLANINA

110,00 kn/kg