Ponuda

Češnjovka, 250g

eur  -  9,29/1kg

HRK  -  70 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Varaždinska

Dostupna količina

100 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Češnjovka je dimljena kobasica namijenjena kuhanju, i to samostalno ili u varivu, ili pečenju na roštilju ili grill tavi. Napravljena je od svinjske lopatice, čvrstog masnog tkiva i začina, pri čemu je naglasak na sitno sjeckanom, svježem češnjaku po kojem je i dobila ime.

Uvjeti čuvanja: Čuvati na temperaturi do +8°C.

Govorimo:

Opis

Na našem obiteljskom gospodarstvu u Velikom Bukovcu u Podravini bavimo se poljoprivredom, i to proizvodnjom žitarica i uzgojem peradi. Obrađujemo 70 hektara poljoprivrednog zemljišta na kojem proizvodimo kukuruz, ječam i pšenicu koje zatim koristimo u ishrani peradi na našem gospodarstvu. Perad uzgajamo ekstenzivnim načinom uzgoja, odnosno na farmama otvorenog tipa u njhovom prirodnom okruženju, kako su to nekad činili naši stari. U sklopu farme su iskopane vodene lagune kroz koje protječe lokalna rijeka Plitvica i na taj način neprestano opskrbljuje perad svježom, pitkom vodom. Uz to, vodene lagune pružaju patkama i guskama mogućnost za njihovu glavnu aktivnost - kupanje i ronjenje, čime dodatno jačaju svoje mišiće i daju meso iznimne kvalitete.

Meso peradi obrađujemo u vlastitoj klaonici, u sklopu koje smo otvorili i pogon za preradu mesa i proizvodnju mesnih prerađevina, pri čemu koristimo isključivo sirovine domaćih dobavljača.