Ponuda

Svježi sir u listićima

eur  -  0,01/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

PAKIRANJE OD 0,5kg - CIJENA NA UPIT.

Za razliku od našeg svježeg sira koji stoji 12 sati u cjedilima na cjeđenju, svježi sir u listićima odmah se stavlja u posude za prodaju i dolazi sočniji jer je zajedno sa sirutkom što dodatno obogaćuje njegov okus, ali i njegova ljekovita i prehrambena svojstva.

Priprema se od svježeg kravljeg mlijeka s naše farme gdje kravice imaju najbolju prirodnu ishranu na okolnim zelenim pašnjacima što našem siru daje najbolju kvalitetu.

Svježi kravlji sir je namirnica izuzetno bogata viskokvalitetnim proteinima. Sadrži sve esencijalne aminokiseline u količinama proporcionalnim tjelesnim potrebama, stoga može biti potpuna zamjena mesu. Osim toga, svježi sir sadrži masti i ugljikohidrate te je dobar izvor vitamina i minerala, ponajprije kalcija, fosfora i magnezija. Aromatičan kremasti sir bogate teksture izvrstan je dodatak vašoj svakodnevnoj prehrani. Sir je naročito važan za osobe koje ne podnose laktozu jer osobama koje ne piju mlijeko osigurava unos potrebnog kalcija. Većina ugljikohidrata uklonjena je procesom proizvodnje sira pa tako osobe koje ne podnose mlijeko mogu dobro podnositi sir. Uz to, ova namirnica pridonosi zdravlju zuba jer sprečava razvoj karijesa i regulira pH vrijednost organizma pa tako smanjuje njegovu zakiseljenost. A pomaže i u procesu mršavljenja.

Svježi kravlji sir je idealan večernji obrok, jer se tijekom noći luči hormon rasta koji će omogućiti pravovaljanu obnovu bjelančevina u našem organizmu

Najpoznatije naše tradicionalno jelo je sir s vrhnjem ali je širok spektar njegove primjene u našim kuhinjama, restoranima i slastičarnicama.

Koristi se kao nadjev u raznim štrudlama, gibanicama, pitama, palačinkama ali i kao samostalna namirnica je vrlo omiljena u našim krajevima.

Čuva se na temperaturi od 4-8°C i rok trajanja mu je 5 dana.

Govorimo:

Opis

Ja sam Štef iz Pluske kraj Zaprešića.

U davna vremena moj pradjed Ivan imao je četri kravice i svaki je dan nosio mlijeko u kantama preko Sljemena na zagrebački plac.

Djed Mirko je imao krave, konje i volove, a mlijeko je kolima vozio u Zagreb. Otac Ivan držao je 12 krava i 100 junadi.

Danas imamo 70 mliječnih krava i 70 junadi i teladi. Sin Ivan - peta generacija moje obitelji, već malim dječjim koracima grabi u svijet odraslih mljekara.