Ponuda

Putar

eur  -  0,01/1kg

Država

Hrvatska

Regija

Zagrebačka

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Pakiranja od 250 g - CIJENA NA UPIT.

Naš maslac ili kako se još naziva u našim krajevima putar karakterizira lijepa žuta boja i božanstven okus. Dobiva se procesom bućkanja od kiselog vrhnja koje sami radimo iz mlijeka od naših kravica koje se pasu na okolnim prirodnim pašnjacima što je vrlo važno jer takvo mlijeko obiluje omega 6 i omega 3 masnim kiselinama, vitaminima, mineralima i lecitinom. Ove komponente mogu neutralizirati potencijalno štetan učinak zasićenih masti i kolesterola.

Putar je energetski i nutritivno visoko vrijedna hrana, i slovi kao najzdravija prirodna masnoća ali u manjim količinama. Osim velikog udjela masnoća (iz mlijeka) ima velik udio bjelančevina, vitamina i minerala te je izvor prehrane u mnogim kulturama već tisućama godina. Takođe je poznato da putar ima regenerativan učinak na glasnice i idealno djelujena njih u kombinaciji mlijeka i meda.

Koristimo ga u našoj prehrani kao samostalan namaz na kruh i kao dodatak u mnoga jela. Možda niste znali ali maslac ima ključnu ulogu u pripremi umaka koji su važno obilježje francuske kuhinje. Osnova od maslaca i jaja čine dva najpoznatija umaka – hollandaise i bérnaise umak.

Čuva se na temperaturi od 4-8°C i rok trajanja mu je x dana.

Govorimo:

Opis

Ja sam Štef iz Pluske kraj Zaprešića.

U davna vremena moj pradjed Ivan imao je četri kravice i svaki je dan nosio mlijeko u kantama preko Sljemena na zagrebački plac.

Djed Mirko je imao krave, konje i volove, a mlijeko je kolima vozio u Zagreb. Otac Ivan držao je 12 krava i 100 junadi.

Danas imamo 70 mliječnih krava i 70 junadi i teladi. Sin Ivan - peta generacija moje obitelji, već malim dječjim koracima grabi u svijet odraslih mljekara.