Ponuda

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Mozaico

kn  -  0,10/1L

EUR  -  0,01 /1L

Država

Hrvatska

Regija

Primorsko-goranska

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Mozaico je remek djelo majstora maslinarstva s otoka Cresa, dobiveno preradom svježih maslina autohtonih sorti Simjace i Plominke. Više malih malih poljoprivrednih gospodarstava brižljivo je i na tradicionalan način uzgojilo i ubralo masline te tako doprinijelo stvaranju mozaika mirisa i okusa koji odlikuje ovo ulje.

U tekuće zlato našeg otoka pretočena je ljubav i trud genaracije otočnog stanovništva, a u njemu su zarobljeni svi mirisi i okusi našeg otoka. Kušajući cresko ulje postajete i vi dio života creskog maslinara, a njegovo bogatstvo aroma i mirisa uvijek vam iznova pruža jedan novi doživljaj otoka.

Cijena na upit.

Govorimo:

Proizvođač

PZ Cres
Zadruga

Šetalište 20 travnja 62
Cres 51557
Hrvatska
Primorsko-goranska

poljoprivredna.zadruga@ri.t-com.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Poljoprivredna zadruga Cres nastavlja stoljetnu tradiciju zadrugarstva na kvarnerskim otocima i prva je u Hrvatskoj dobila prestižnu Deklaraciju ekološkog proizvoda za svoju proizvodnju eko-janjetine u sklopu projekta "Proizvodnja janjetine sa znakom ekološkog proizvoda Hrvatske".

Ekološka proizvodnja janjetine dio je ekološke poljoprivrede čija je bit maksimalno iskorištavanje potencijala određenog eko-sustava, u ovom slučaju otoka Cresa. Proizvodnjom eko-janjetine potiče se brži razvoj ovčarstva, a time stočarstva i poljoprivrede, odnosno ukupnoga gospodarstva kraja. Moderna Europa je željna ekoloških poljoprivrednih proizvoda pa eko-janjetina ima potencijala da postane tražen hrvatski izvozni brand.

Iznimno povoljni teren stanište je stadu od 200 ovaca, čiji će se broj postupno povećavati. Osim proizvodnje eko-janjadi važna je i proizvodnja ovčjeg mlijeka i njegova prerada u sir, te proizvodnja extra djevičanskog maslinovog ulja, MOSAICO. U sklopu zadruge nalaze se moderno opremljeno sakupljalište za janjce i klaonica, koja je pod stalnim veterinarskim nadzorom, te uljara u kojoj se obavlja prerada vlastitih maslina. Mesni proizvodi mogu se kupiti u mesnici zadruge.

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Ulje crnog kima hladno prešano 250 ml

100,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

150,00 kn/L