Ponuda

Biska

kn  -  130,00/1kom

EUR  -  17,3 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Istarska

Dostupna količina

400 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Ova vrhunska rakija nastaje strogo kontroliranom fermentacijom od najkvalitetnijih svježih plodova, djelovanjem posebno selektiranih voćnih kvasaca, a zatim se pažljivo radi fina destilacija. Proizvodi se na tradicionalan način bez dodataka umjetnih aroma. U pravilu, rakija prije konzumiranja zrije jednu godinu kako bi dobila karakteristična organoleptička svojstva.

Opis

SASTOJCI

lozovača, med, imela, izvorska voda

DOSTUPNI VOLUMENI

0.05 l, 0.1 l, 0.2 l, 0.5 l, 0.7 l

NARUDŽBA

Proizvodnja je ograničenog karaktera što ovisi i o količini aromatičnih sastojka koje su na raspolaganju.

PREPORUKA

Pije se rashlađena i čista, bez dodataka tako će svježina i aroma najbolje doći do izražaja.

Govorimo:

Opis

Od davnina su se u Istri naši stariji bavili proizvodnjom domaće rakije komovice od malcerata grožđa – dropa, koji je nusproizvod u proizvodnji vina. Tako je i nono Eufemio popularno zvani barba Nucio u slikovitom zaseoku Cerijani cijeli svoj radni vijek posvetio proizvodnji vina i rakije. Tradicionalno se je Rakija kuhala (destilirala) u tzv. lambiku, jednostavnoj inačici današnjih modernih kotlova, a ovu tradiciju danas nastavlja unuk prethodno spomenutog Eufemija u destileriji OPG Goran Špehar.

Kao zaljubljenici u Istru i njene okuse i mirise krenuli smo u proizvodnju kvalitetnije rakije lozovače isključivo od cijelog zrna grožđa sa našeg imanja. Uz dodatak prirodnih sastojaka kao što su med, imela, orah, tartuf i borovnica ovakav je destilat osnova za proizvodnju širokog asortimana pripravaka vrhunske kvalitete pod imenom branda Istarska Kapljica. Proizvodnja se odvija nedaleko od mjesta Kaštelira u selu Cerijani koji je potpuno uronjen u netaknutu prirodu što doprinosi kvaliteti proizvoda. Živili!