Ponuda

Liker od limuna - 0,5 l

kn  -  150,00/1kom

EUR  -  19,99 /1kom

Država

Slovenija

Regija

Obalno-kraška

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Liker od limuna proizvodi se isključivo od neprskanih limuna s obale Amalfi. Ova vrsta limuna je veća od onih u našim trgovinama, ima znatno deblju koru, kiselija je i jačeg je mirisa. Plod se oguli ručno, a kore umoče u 96% alkohol i ostave da se maceriraju 60 dana. Dodaje se destilirana voda i šećer te ostavi da odstoji još 60 dana na tamnom i hladnom mjestu.

Rezultat je nezaboravan okus koji je poznat i cijenjen u cijelom svijetu.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Opis

Priča o Limoni Šik nastala je iz čiste ljubavi prema jednom od najpoznatijih digestiva, limoncellu, koji potječe iz južne Italije. Pravi se od vrste limuna koja raste samo na obali Amalfija, južno od Napolija. A odatle dolaze i plodovi koji pune naše boce.

Kada je Luka Šik prije nekoliko godina posjetio Sorrento, oduševio ga je okus ovog žestokog pića, koji će vam se u Italiji ponuditi nakon jela. Kući se vratio s vrećicom limuna Sfusato Amalfitano, koji imaju zaštićeno zemljopisno podrijetlo, te je odlučio sam pokušati napraviti piće. Prvi pokušaj bio je neuspješan.

Zapravo, to se nije ni dogodilo, jer voće nije išlo daleko usred vrućeg ljeta da bi se vratilo kući. No, ljubav prema ovom piću, gotovo florescentnom žutom napitku s okusom, bila je jača, pomiješana s ustrajnošću i tračkom ponosa. Potražio je lokalnog dobavljača limuna s obale Amalfi i pokušao ponovno. Rezultat je bio ohrabrujući i zalihe su ubrzo ponestajale uz glasan pljesak prijatelja i rodbine. U međuvremenu je eksperimentirao i s različitim tehnikama i sastojcima te je konačno došao do prave ravnoteže po kojoj Limoni Šik imaju prepoznatljiv okus.