Ponuda

Liker od naranče - 0,5 l

eur  -  19,91/1kom

Država

Slovenija

Regija

Obalno-kraška

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Naranča je nastavak priče o likeru od limuna. Osnovna sirovina našeg mlađeg brata Likera od limuna također dolazi iz južne Italije, točnije sa Sicilije. Proces proizvodnje je također sličan. Koristimo narančine kore, naravno neobrađene pesticidima, koje nas oduševljavaju gustim, ukusnim, likerom od naranče, koji ima 36 vol. % alkohola.

Prije jela obavezno ga protresite kako bi se eterično ulje ravnomjerno rasporedilo.

Dobro ide i kao preljev sa sladoledom od vanilije.

Govorimo:
Certifikati: Eko

Opis

Priča o Limoni Šik nastala je iz čiste ljubavi prema jednom od najpoznatijih digestiva, limoncellu, koji potječe iz južne Italije. Pravi se od vrste limuna koja raste samo na obali Amalfija, južno od Napolija. A odatle dolaze i plodovi koji pune naše boce.

Kada je Luka Šik prije nekoliko godina posjetio Sorrento, oduševio ga je okus ovog žestokog pića, koji će vam se u Italiji ponuditi nakon jela. Kući se vratio s vrećicom limuna Sfusato Amalfitano, koji imaju zaštićeno zemljopisno podrijetlo, te je odlučio sam pokušati napraviti piće. Prvi pokušaj bio je neuspješan.

Zapravo, to se nije ni dogodilo, jer voće nije išlo daleko usred vrućeg ljeta da bi se vratilo kući. No, ljubav prema ovom piću, gotovo florescentnom žutom napitku s okusom, bila je jača, pomiješana s ustrajnošću i tračkom ponosa. Potražio je lokalnog dobavljača limuna s obale Amalfi i pokušao ponovno. Rezultat je bio ohrabrujući i zalihe su ubrzo ponestajale uz glasan pljesak prijatelja i rodbine. U međuvremenu je eksperimentirao i s različitim tehnikama i sastojcima te je konačno došao do prave ravnoteže po kojoj Limoni Šik imaju prepoznatljiv okus.