Ponuda

Bučino ulje salatno, 1,0 L

eur  -  15,25/1kom

HRK  -  114,9 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Virovitičko-podravska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Salatno bučino ulje je tamne, crvene do zelene boje. Rjeđe je od djevičanskog, a u okusu i mirisu se osjećaju prženi, orašasti plodovi.

Koristi se kao preljev na salatama i pri pripremi raznih dresinga za salate. Nezaobilazan je sastojak svake grah i krumpir salate te se odlično sljubljuje sa zelenim, svježim salatama. Izvrstan je dodatak svježim i polutvrdim sirevima. Preporučamo bučino ulje salatno, također, i kao poseban dodatak „pac“-u za roštilj.

PROIZVODNJA:

Proizvodnja salatnog bučinog ulja odvija se tako da se prethodno samljevene bučine sjemenke pretvore u tijesto pomiješano s nešto vruće vode i soli. Tako pripremljeno tijesto se kondicionira i već počinje otpuštati ulje. Zatim se tijesto prži. Prži se uz dodatak rafiniranog suncokretovog ulja. Nakon što se završi faza prženja, tijesto se puni u hidrauličku prešu i pod velikim pritiskom se cijedi salatno bučino ulje. Omjer koji se dobiva u našem salatnom ulju je 70% bučino i 30% suncokretovo ulje.

Govorimo:

Proizvođač

OPG Davor Špoljar
OPG

Terezino Polje 116a
Lukač 33406
Hrvatska
Virovitičko-podravska

davor.spoljar@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

OPG DAVOR ŠPOLJAR bavi se uzgojem osnovnih ratarskih kultura, uzgojem tikve golice i ljekovitog bilja - kamilice.

Najveći dio proizvedenih koštica iz tikve golice plasiramo na tržištu zapadne Europe.

Jedan dio koštica prerađuje se u bučino ulje.

Bučino ulje proizvodi se na dva načina: hladnih prešanjem ili toplim prešanjem te hladno prešano i toplo prešano bučino ulje imamo u svojoj ponudi.

Osim ulja u ponudi imamo i koštice - prirodne ili pržene slane. Također imamo za ponuditi i namaz od bučinih sjemenki s bučinim uljem.

Za sva pitanja koja imate u vezi bučinog ulja ili bilo kojeg drugog područja spremni smo Vam u svakom trenutku biti na usluzi.

Vaš OPG DAVOR ŠPOLJAR

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

19,91 eur/kom