Ponuda

Ulje suncokreta, hladno prešano, 0,5 L

kn  -  27,90/1kom

EUR  -  3,71 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Virovitičko-podravska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Hladno prešano suncokretovo ulje postojano je na visokim temperaturama te je, stoga, pogodno za termičku obradu i pripremu namirnica prženjem. Njegova najrasporstranjenija primjena ipak je u slatama ili kao preljev hladnim predjelima. U nutritivnom smislu, hladno prešano suncokretvo ulje bogato je mikronutrijentima. Od vitamina sadrži A, B, D i E vitamine, a od minerala, u njegovom sastavu se nalaze kalij, magnezij, fosfor, kalcij, selen i cink. Vitamin E i selen, dva od četiri ključna antioksidansa, zaslužni su za antioksidativno djelovanje hladno prešanog suncokretovog ulja i njegovu borbu protiv slobodnih radikala u našem organizmu. Brojne su blagodati hladno prešanog suncokretovog ulja. Smatra se da pozitivno utjeće na snižavanje kolesterola u krvi, širi krvne žile, prevenira nastajanje krvnih ugrušaka… Također se vrlo često koristi za rješavanje manjih dermatoloških problema (npr. blaži ekcemi). Kako pridonosi elastičnosti kože, tako se korištenjem hladno prešanog suncokretovog ulja smanjuje suhoća i ispucalost kože. Djeluje i kao zaštita od isušivanja noktiju i kose.

Za preveniranje paradontoze te smanjivanje naslaga na zubima i bakterija u usnoj šupljini, preporučamo ujutro, prije doručka i kave, grgljanje i miješanje 2-3 žličice hladno prešanog suncokretovog ulja u ustima (10-15 minuta). Po završetku, nakon što je ulje postalo bijele boje i nalik je mlijeku, potrebno je ulje ispljunuti i odmah oprati zube.

Govorimo:

Proizvođač

OPG Davor Špoljar
OPG

Terezino Polje 116a
Lukač 33406
Hrvatska
Virovitičko-podravska

davor.spoljar@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

OPG DAVOR ŠPOLJAR bavi se uzgojem osnovnih ratarskih kultura, uzgojem tikve golice i ljekovitog bilja - kamilice.

Najveći dio proizvedenih koštica iz tikve golice plasiramo na tržištu zapadne Europe.

Jedan dio koštica prerađuje se u bučino ulje.

Bučino ulje proizvodi se na dva načina: hladnih prešanjem ili toplim prešanjem te hladno prešano i toplo prešano bučino ulje imamo u svojoj ponudi.

Osim ulja u ponudi imamo i koštice - prirodne ili pržene slane. Također imamo za ponuditi i namaz od bučinih sjemenki s bučinim uljem.

Za sva pitanja koja imate u vezi bučinog ulja ili bilo kojeg drugog područja spremni smo Vam u svakom trenutku biti na usluzi.

Vaš OPG DAVOR ŠPOLJAR