Ponuda

Ulje oraha, hladno prešano, 250 ml

kn  -  159,90/1kom

EUR  -  21,24 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Virovitičko-podravska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Hladno prešano ulje oraha koristi se kao namirnica u prehrani, kao sredstvo koje olakšava i prevenira određene zdravstvene tegobe te kao preparat u kozmetici. U prehrani, odličan je dodatak salatama, hladnim platama sa sirom, gotovim umacima, pečenoj pileteni, a posebna poslastica su breskve ohlađene u hladnjaku, prelivene orahovim uljem i medom. Bogatstvo omega 3 i omega 6 masnih kiselina najistaknutija je karakteristika ulja oraha. Kako su omega 3 kiseline jedan od važnijih sastojaka sadržanih u membrani moždanih stanica, tako svakodnevna konzumacija ulja oraha pozitivno djeluje na rad mozga, učenje i pamćenje. Pridonosi ublažavanju stresa i kvalitetnijem snu tijekom noći. U narodnoj medicini, orah i ulje oraha poznati su kao „lijek za mozak“. Uz vitamine A, B, C i E, ulje oraha sadrži i minerale kalij, magnezij, fosfor, kalcij, željezo i cink te koenzim Q10, snažan antioksidans odgovoran za bržu pretvorbu energije prehrambenih tvari u tjelesnu energiju.

Kao preparat u kozmetici, ulje oraha koristi se za ublažavanje bora, pomlađivanje kože, u borbi protiv ispadanja kose i protiv peruti te za brži rast kose. Potrebno ga je nanijeti na kosu prije pranja, ostaviti da djeluje 15 minuta i potom isprati mlakom vodom.

Govorimo:

Proizvođač

OPG Davor Špoljar
OPG

Terezino Polje 116a
Lukač 33406
Hrvatska
Virovitičko-podravska

davor.spoljar@gmail.com

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

OPG DAVOR ŠPOLJAR bavi se uzgojem osnovnih ratarskih kultura, uzgojem tikve golice i ljekovitog bilja - kamilice.

Najveći dio proizvedenih koštica iz tikve golice plasiramo na tržištu zapadne Europe.

Jedan dio koštica prerađuje se u bučino ulje.

Bučino ulje proizvodi se na dva načina: hladnih prešanjem ili toplim prešanjem te hladno prešano i toplo prešano bučino ulje imamo u svojoj ponudi.

Osim ulja u ponudi imamo i koštice - prirodne ili pržene slane. Također imamo za ponuditi i namaz od bučinih sjemenki s bučinim uljem.

Za sva pitanja koja imate u vezi bučinog ulja ili bilo kojeg drugog područja spremni smo Vam u svakom trenutku biti na usluzi.

Vaš OPG DAVOR ŠPOLJAR