Ponuda

PINOT CRNI

eur  -  8,63/1L

Država

Hrvatska

Regija

Međimurska

Dostupna količina

1,000 L

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće (maline s primjesama ribiza i kupine) te šumsko voće. Vino je nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem. Okus ovog vina je izrazito dobar i užitan s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te su kiseline krasno uravnotežene.

ZEMLJA: HRVATSKA

REGIJA: MEĐIMURJE; BREGOVITA HRVATSKA

BERBA: 2017, 2018

SORTIMENT: 100% CRNI PINOT

OKUS: SUHO

BOJA: CRNA

TLO: PJESKOVITO, ILOVASTO

KULTIVACIJA: JEDNOKRAKI GUYOT

ODLEŽAVANJE: GODINU DANA U VELIKOJ DRVENOJ BAČVI NAKON TOGA U BOCI

ALKOHOL: 12,0 %

OSTATAK ŠEĆERA: 4 G/L

UKUPNA KISELINA: 6,5 G/L

TEMPERATURA SERVIRANJA: 14 ̊ – 16 ̊ C (57 ̊ – 61 ̊ F)

BOCA: 0,75 L

KARAKTERISTIKE

SVJEŽE, IZRAZITO VOĆNO NA MIRIS I OKUS UZ PRIMJETNE TANINE

SLJUBLJIVANJE

SVA JELA KOJA SE POSLUŽUJU SA CRVENIM MESOM (SVINJETINA, TELETINA I DIVLJAČ) SA RAZNIM DODACIMA KAO ŠTO SU PEČENI KRUMPIR ILI HAJDINSKA KAŠA, PLAVA RIBA NA ŽARU I ŠPAROGE

Govorimo:

Opis

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Preiner postoji od 2002. godine, kada je na temeljima domaće proizvodnje, započeta profesionalna proizvodnja vina. Od 2015. godine, supružnici Darko i Štefica predali su vinariju u ruke trećoj generaciji vinogradara, sinu Nenadu i njegovoj supruzi Nataši. Nastavljajući priču koju su započeli njegov djed i baka, Nenad se zahvaljujući trudu svojih roditelja, koji su pomladili i proširili nasade, mogao posvetiti proizvodnji sortnih vina te je na tržište 2016. plasirao prvu butelju vina.

Upoznajte se sa nama: https://www.youtube.com/watch?v=C_ygEDezYjY

Kako raste vinograd, tako napreduje i sam podrum, tehnologija te cjelokupni identitet Preiner Vina. Pod stručnim vodstvom i modernim pristupom treće generacije, vinarija Preiner zakoračila je u moderno doba, s novim vizualnim identitetom te kreće i u marketinške aktivnosti s ciljem povećanja prodaje i pozicioniranja na tržištu.

Burza hrane preporučuje

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom