Ponuda

Rakija od dunje

kn  -  90,00/1kom

EUR  -  11,92 /1kom

Država

Hrvatska

Regija

Osječko-baranjska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Da bi nastala ova, toliko cijenjena rakija, potrebno je puno strasti, strpljenja i dosta živaca. Ali krajnji rezultat dovede do toga da se svi problemi u njenoj proizvodnji zaborave, jer neponovljiva aroma dunje toliko dominira da joj nitko ne može odoljeti. Ipak da bi se došlo do krajnjeg cilja, spektakularnog okusa i pune arome destilata, potrebno je proći nekoliko vrlo važnih faza. Prva i najvažnija od njih je da je ovo rakija samo od dunje, a ne kao kod mnogih mješavina jabuke i dunje. Slijedi priprema voća za fermentaciju što podrazumijeva da je dunja u potpunosti dozrela, potom slijedi mljevenje i priprema koma, te spora fermentacija. Strpljivost je kod dunje najvažnija, posebno zato što se fermentacija odvija u kasnu jesen te su procesi vrenja usporeni i nešto duži. Nakon završene fermentacije, slijedi vrlo pažljivo izvođenje destilacije, jer poznato je da rakija od dunje ima povećanu razinu metanola pa se strogim pridržavanjem uputa o odvajanju frakcija njegova prisutnost mora u potpunosti izbjeći ili svesti na zakonom dopuštene mjere. Po završetku destilacije rakija odlazi na odležavanje u neutralne posude u kojima se zaokružuje njena jedinstvenost u svijetu voćnih rakija.

Naziv: Rakija od dunje

Alkohol: 40%

Pakiranje: 0.2L | 0.5L | 0.7L

Govorimo:

Opis

Craft destilerija u sklopu OPG-a Bijeli Gusak koja proizvodi voćne rakije od šljive, dunje, kruške i jabuke isključivo sa slavonskih voćnjaka dugogodišnje tradicije.

Početak ove kratke priče i upoznavanja s nama smjestit ćemo u 2013. godinu, iako je ona započela davno prije. Zapravo, ta priča je oduvijek u nama, i trebalo ju je samo početi pričati. Rekli smo da je važna ta 2013. godina, ali samo zbog činjenice da smo tada osnovali obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Tada smo zasadili i prvi nasad šljive, na malo više od pola hektara. Već iduće godine, sadimo novih pola hektara pa zatim još i još, da bismo sada pod nasadom šljive, kojoj smo dodali i nešto jabuke imali gotovo dva hektara. Tim hektarima pridružili smo i 4.2 ha nasada oraha koji će biti dijelom pretvoren u novi nasad dunje i nadamo se bijelog i crnog duda. Usporedo s podizanjem trajnih nasada počeli smo graditi i puno važniju priču, a to je ekološka proizvodnja, pa su nam, nakon proteka obveznog prijelaznog razdoblja, sve površine u punom ekološkom statusu.

I naravno, nakon ove kratke povijesti našeg OPG-a dolazimo i da onoga što predstavljamo na ovim web stranicama. A to je destilerija Bijeli gusak. Kako volimo izazove i nikada ne stojimo u mjestu zadovoljni postignutim, već težimo novom, drugačijem i ponajprije inspirativnom počeli smo proizvoditi voćne rakije. Kao i svemu drugome, i ovome smo pristupili studiozno, proučavali smo nove tehnološke smjernice poštujući pri tom znanja naših predaka te smo stvorili voćne rakije koje plijene pozornost sviju koji su ih probali, ali i struke koja nam je za rakiju od šljive staru tek nekoliko dana (jer rakija mora dozrijevati, da bi bila to što jest, minimalno 8 do 12 mjeseci) dodijelila srebrnu medalju na Croagru 2019. godine. Dakle, na dobrom smo putu i ne namjeravamo ga napuštati.

Craft voćne rakije

Sve naše voćne rakije pripremljene su u refluksno rektifikacijskom destilatoru Nixon-Stone izvedbe koji je ekskluzivno rađen za naše potrebe, šljiva je iz ekološkog uzgoja, dok su dunje, kruške i jabuke dopremljene s OPG-ova iz našega okruženja i iz voćnjaka s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje. Uza sve ovo, nadamo se da smo vas razveselili, i s dizajnom web stranice, i vizualnim identitetom naše destilerije i voćnih rakija.

Mi smo do sada postignutim zadovoljni, ali na tome ne mislimo stati. Želimo svakoga dana biti bolji i inovativniji stvarajući voćne rakije, kojih se, kada ih poslužite, nećete stidjeti, već ćete ih predstaviti jedinstvenim spojem prirode i čovjeka, napravljenim da upotpuni sve trenutke vašeg života. A nas će to činiti boljima i ponosnijima, dajući nam pri tom poticaj za budućnost.

WEBSHOP: https://white-goose-distillery.my-online.store/index.aspx?pageid=7706492