Ponuda

Gin Bijeli Gusak No.1

eur  -  19,11/1kom

Država

Hrvatska

Regija

Osječko-baranjska

Dostupna količina

1,000 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

10 km

Znajući da će nas put kojim smo krenuli odvesti i prema ginu, danas vjerojatno, najzanimljivijem proizvodu među jakim alkoholnim pićima ništa nismo htjeli prepustiti slučaju, pa smo se kreirajući ga igrali, isprobavali, destilirali, vagali. I tako opet i opet i opet dok nismo stvorili gin Bijeli Gusak No.1. Njegov blagi aromatski profil dopušta da u ginu uživate pijući ga samog ili pak da njime stvarate koktele koji će u ljetnim mjesecima biti pravo osvježenje. Neponovljiva nota kardamoma, zaokruženog naznakama đumbira, citrusa i cimeta, uz dodatak sastojka karakterističnog panonskoj ravnici, pa i poneki začin kojeg ne želimo otkriti ono su što gin Bijeli Gusak No.1 čini neponovljivim i jedinstvenim proizvodom u našoj ponudi. A da ne mislite da smo s igrom stali, uskoro ćemo dovršiti i gin Bijeli gusak No.2, pa No.3 i tko zna koliko još toga je pred nama.

Naziv: Gin No.1

Alkohol: 40%

Pakiranje: 0.2L | 0.5L | 0.7L

Govorimo:

Opis

Craft destilerija u sklopu OPG-a Bijeli Gusak koja proizvodi voćne rakije od šljive, dunje, kruške i jabuke isključivo sa slavonskih voćnjaka dugogodišnje tradicije.

Početak ove kratke priče i upoznavanja s nama smjestit ćemo u 2013. godinu, iako je ona započela davno prije. Zapravo, ta priča je oduvijek u nama, i trebalo ju je samo početi pričati. Rekli smo da je važna ta 2013. godina, ali samo zbog činjenice da smo tada osnovali obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Tada smo zasadili i prvi nasad šljive, na malo više od pola hektara. Već iduće godine, sadimo novih pola hektara pa zatim još i još, da bismo sada pod nasadom šljive, kojoj smo dodali i nešto jabuke imali gotovo dva hektara. Tim hektarima pridružili smo i 4.2 ha nasada oraha koji će biti dijelom pretvoren u novi nasad dunje i nadamo se bijelog i crnog duda. Usporedo s podizanjem trajnih nasada počeli smo graditi i puno važniju priču, a to je ekološka proizvodnja, pa su nam, nakon proteka obveznog prijelaznog razdoblja, sve površine u punom ekološkom statusu.

I naravno, nakon ove kratke povijesti našeg OPG-a dolazimo i da onoga što predstavljamo na ovim web stranicama. A to je destilerija Bijeli gusak. Kako volimo izazove i nikada ne stojimo u mjestu zadovoljni postignutim, već težimo novom, drugačijem i ponajprije inspirativnom počeli smo proizvoditi voćne rakije. Kao i svemu drugome, i ovome smo pristupili studiozno, proučavali smo nove tehnološke smjernice poštujući pri tom znanja naših predaka te smo stvorili voćne rakije koje plijene pozornost sviju koji su ih probali, ali i struke koja nam je za rakiju od šljive staru tek nekoliko dana (jer rakija mora dozrijevati, da bi bila to što jest, minimalno 8 do 12 mjeseci) dodijelila srebrnu medalju na Croagru 2019. godine. Dakle, na dobrom smo putu i ne namjeravamo ga napuštati.

Craft voćne rakije

Sve naše voćne rakije pripremljene su u refluksno rektifikacijskom destilatoru Nixon-Stone izvedbe koji je ekskluzivno rađen za naše potrebe, šljiva je iz ekološkog uzgoja, dok su dunje, kruške i jabuke dopremljene s OPG-ova iz našega okruženja i iz voćnjaka s dugogodišnjom tradicijom proizvodnje. Uza sve ovo, nadamo se da smo vas razveselili, i s dizajnom web stranice, i vizualnim identitetom naše destilerije i voćnih rakija.

Mi smo do sada postignutim zadovoljni, ali na tome ne mislimo stati. Želimo svakoga dana biti bolji i inovativniji stvarajući voćne rakije, kojih se, kada ih poslužite, nećete stidjeti, već ćete ih predstaviti jedinstvenim spojem prirode i čovjeka, napravljenim da upotpuni sve trenutke vašeg života. A nas će to činiti boljima i ponosnijima, dajući nam pri tom poticaj za budućnost.

WEBSHOP: https://white-goose-distillery.my-online.store/index.aspx?pageid=7706492

Burza hrane preporučuje

Voćna vina

Kupinovo vino

10,00 eur/L

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom