Ponuda

Slanina (suha) Fra Luka

kn  -  1000,00/1kg

EUR  -  133,01 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Požeško-slavonska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Suhomesnati proizvod od dimljenog i usoljenog svinjskog mesa.

Tekstura slanine Fra Luka srednje je mekana. Ima karakterističan miris po fermentiranom mesu, nježan i ugodan, dok je okus slatkasto-slan s finom aromom dima.

U ponudi imamo prošaranu (s više mesnog udjela) i bijelu slaninu.

Čuvati na temperaturi do 7°C.

MINIMALNA NARUDŽBA - 10 KG.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Fra Luka
Proizvodnja

Jaguplije 9
Brestovac 34322
Hrvatska
Požeško-slavonska

www.fra-luka.eu/index.php/hr/
info@fra-luka.eu

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Slavonska tradicija

Tradicija proizvodnje kulena i kobasice u Slavoniji seže skoro četiri stoljeća u prošlost, nakon oslobođenja od turske okupacije, u doba kada su drevne hrastove šume pružale obilje žira slavonskim svinjama, a mast i slanina bili izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove.

Možda za inat netom istjeranim Turcima, možda zbog brojnosti, prirasta i jednostavnosti uzgoja, ali i konzerviranja mesa sušenjem, svinja se u Slavoniji ustalila kao osnovni izvor mesa, a slavonsko kolinje postalo je tradicijska baština koja još uvijek živi u našim selima.

Znanja i vještine prerade mesa u Slavoniji oduvijek su se prenosili usmenom predajom, tradicionalno preko muških članova obitelji koji su ih ustrajno sačuvali u gotovo primitivnoj jednostavnosti.

Danas smo ponosni na vrhunske proizvode koje smo dobili kombiniranjem novih tehnologija i starih receptura bez dodavanja umjetnih bojila, pojačivača okusa, soje ili konzervansa.

Upotreba moderne tehnologije omogućuje da proizvodi sazriju u kontroliranim i željenim uvjetima, a tajna obiteljska receptura ono je što naše proizvode čini posebnim užitkom za nepce.