Ponuda

Kulenova seka Fra Luka

kn  -  130,00/1kg

EUR  -  17,29 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Požeško-slavonska

Dostupna količina

1,500 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Dimljena trajna kobasica Fra Luka dobivena od najboljih dijelova svinjskog mesa očišćenog od masnog i vezivnog tkiva, uz dodatak mljevene paprike, češnjaka i soli.

Vrhunski proizvod, bez laktoze, bez glutena, bez konzervansa, bez nitratnih soli.

Rok trajanja 12 mjeseci pri temperaturi skladištenja od najviše 10 °C.

MINIMALNA NARUDŽBA - 10 KG.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Proizvođač

Fra Luka
Proizvodnja

Jaguplije 9
Brestovac 34322
Hrvatska
Požeško-slavonska

www.fra-luka.eu/index.php/hr/
info@fra-luka.eu

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Slavonska tradicija

Tradicija proizvodnje kulena i kobasice u Slavoniji seže skoro četiri stoljeća u prošlost, nakon oslobođenja od turske okupacije, u doba kada su drevne hrastove šume pružale obilje žira slavonskim svinjama, a mast i slanina bili izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove.

Možda za inat netom istjeranim Turcima, možda zbog brojnosti, prirasta i jednostavnosti uzgoja, ali i konzerviranja mesa sušenjem, svinja se u Slavoniji ustalila kao osnovni izvor mesa, a slavonsko kolinje postalo je tradicijska baština koja još uvijek živi u našim selima.

Znanja i vještine prerade mesa u Slavoniji oduvijek su se prenosili usmenom predajom, tradicionalno preko muških članova obitelji koji su ih ustrajno sačuvali u gotovo primitivnoj jednostavnosti.

Danas smo ponosni na vrhunske proizvode koje smo dobili kombiniranjem novih tehnologija i starih receptura bez dodavanja umjetnih bojila, pojačivača okusa, soje ili konzervansa.

Upotreba moderne tehnologije omogućuje da proizvodi sazriju u kontroliranim i željenim uvjetima, a tajna obiteljska receptura ono je što naše proizvode čini posebnim užitkom za nepce.