Ponuda

Čvarci Fra Luka

eur  -  15,93/1kg

Država

Hrvatska

Regija

Požeško-slavonska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Čvarci Fra Luka proizvode se od komadića leđne slanine, a koja nakon pečenja postaje ukusna i hrskava..

Sastav: svinjska leđna slanina, sol, mlijeko.

Način i rok čuvanja: na temperaturi do 8 °C, do 30 dana.

MINIMALNA NARUDŽBA - 10KG.

Govorimo:
Certifikati: HACCP

Opis

Slavonska tradicija

Tradicija proizvodnje kulena i kobasice u Slavoniji seže skoro četiri stoljeća u prošlost, nakon oslobođenja od turske okupacije, u doba kada su drevne hrastove šume pružale obilje žira slavonskim svinjama, a mast i slanina bili izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove.

Možda za inat netom istjeranim Turcima, možda zbog brojnosti, prirasta i jednostavnosti uzgoja, ali i konzerviranja mesa sušenjem, svinja se u Slavoniji ustalila kao osnovni izvor mesa, a slavonsko kolinje postalo je tradicijska baština koja još uvijek živi u našim selima.

Znanja i vještine prerade mesa u Slavoniji oduvijek su se prenosili usmenom predajom, tradicionalno preko muških članova obitelji koji su ih ustrajno sačuvali u gotovo primitivnoj jednostavnosti.

Danas smo ponosni na vrhunske proizvode koje smo dobili kombiniranjem novih tehnologija i starih receptura bez dodavanja umjetnih bojila, pojačivača okusa, soje ili konzervansa.

Upotreba moderne tehnologije omogućuje da proizvodi sazriju u kontroliranim i željenim uvjetima, a tajna obiteljska receptura ono je što naše proizvode čini posebnim užitkom za nepce.

Burza hrane preporučuje

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg