Ponuda

Istarski pršut

eur  -  28,60/1kg

HRK  -  215,49 /1kg

Država

Hrvatska

Regija

Istarska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Istarski pršut proizveden je od posebno birane sirovine, dobivene od svinja hranjenih domaćom hranom poput kuhanih krumpira, bundeve, stočne repe i djeteline. Elegantan, izdužen oblik istarski pršut ima zbog specifične obrade buta, s kojeg se skida sva masnoća i koža, a ostavlja zdjelična kost. U svježi se but ručno utrljava morska sol, crni papar, svježi češnjak, lovor i ružmarin. Istarski pršut proizvod je bez dodataka umjetnih konzervansa, sušen na zraku najmanje 12 mjeseci. To je delikatan proizvod, u čijoj se feti sljubljuje aromatičnost crvenog mesa i slatka masnoća. Tijekom sušenja cijeli but prekrije plemenita plijesan, što mu daje karakterističan okus i miris. Cijeli postupak proizvodnje pršuta strogo kontrolira ovlaštena institucija, a sve prema proizvođačkoj specifikaciji koja je nastala na temelju duge tradicije, poznate Istranima još od 16. stoljeća.

SASTAV PROIZVODA:

svinjski but s kosti, morska sol, crni papar, lovor, ružmarin, češnjak

100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167g svinjskog buta s kosti

Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:

Istarski pršut o.i. s kosti, istarski pršut o.i. bez kosti, istarski pršut o.i. 1/2 vp,

istarski pršut o.i. 1/4 vp, istarski pršut o.i. narezak, istarski pršut o.i. narezak

100g