Ponuda

Istarski žlomprt

eur  -  14,00/1kg

Država

Hrvatska

Regija

Istarska

Dostupna količina

1,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

U Istri svaki zaselak ima svoje ime za sušeni svinjski kare – zarebnjak, ombolo, žlomprt i kanica samo su neki od njih. Meso u komadu odvojeno od kostiju natrlja se solju, izmrvljenim paprom i sitno izmrvljenim listovima lovora. Tako pripremljeno meso ostavlja se sušiti od dva tjedna (ako ga želimo termički obraditi) ili do šest tjedana (ako ga želimo narezivati kao hladni narezak). Istarski žlomprt nezaobilazan je dio istarske gastronomije, uz istarski pršut, konzumirao se samo u posebnim prigodama kad je obitelj ugošćivala prijatelje ili goste.

SASTAV PROIZVODA:

svinjska leđa i slabina bez kosti, kuhinjska sol, začini (crni papar, lovor), dekstroza, antioksidansi: natrijev askorbat i limunska kiselina, konzervans: natrijev nitrit

100g proizvoda dobiveno je sušenjem 178g svinjskih leđa i slabine.

Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:

istarski žlomprt Rinfuzo, istarski žlomprt 1/2 vp, istarski žlomprt komadi vp, istarski žlomprt narezak 80g map, istarski žlomprt narezak 230g map