EKO povrće za Uskršnji ručak

30.03.2021

OPG Židanić Mihaljević

Kršćanski praznik Uskrs dolazi nam u prve proljetne dane, a simbolizira obnovu i novo rođenje. Tradicionalni uskršnji stol ne voli puno eksperimenata pa se na stolu nalazi šunka, slatka pinca, kuglof, a za doručak su nezaobilazna jaja, mladi luk i rotkvice. U vrijeme Uskrsa naš stol je bogat dobrom hranom, šareno obojanim jajima i slatkim kolačima. Jako je važno da uz mesne i slatke delicije na stolu ima i domaćeg povrća. Tradicionalno, od povrća za Uskrs se najčešće na stolu nalazi mladi luk i rotkvice, a bitno je da budu svježe, domaće i naravno od EKOLOŠKOG proizvođača.

U Šćitarjevu, mjestu u Zagrebačkoj županiji na području grada Velika Gorica, 10-ak kilometara jugoistočno od Zagreba nalazi se OPG Snježane Židanić. Proizvodnjom i prodajom povrća bave se od 1997. godine, s proizvodnim područjem u Zagrebu, na Jarunu. Od 2004. godine, kada kupuju zemljište u mjestu Ščitarjevo pored Velike Gorice, gdje postavljaju 3 plastenika čime jedan dio proizvodnje započinje na tom području. Dvije godine poslije kupnje zemljišta, proizvodnja se polako počinje širiti, podižu se još 4 plastenika, te se kompletna proizvodnja seli u Ščitarjevo. 2008. godine postavljaju se još 6 plastenika i OPG se mijenja u OPG Židanić Mihaljević.

OPG Židanić Mihaljević danas proizvodi u ukupno 24 plastenika, površine oko 2.500 m2 dok se vanjska proizvodnja obavlja na površini od oko 27.000 m2. OPG je od početka 2012. godine upisan u upisnik EKOLOŠKIH proizvođača.

Od povrća, trenutno se proizvodi preko 40 vrsta i nekoliko vrsta začinskog bilja. Osim povrća, zasađeno je i malo jabuka, te od bobičastoga voća, aronija i nešto malo ribizla, ogrozda i malina.

Zašto je EKO i organski uzgojeno povrće nutritivno vrijednije od konvencionalnog?

Organski uzgojena hrana ne sadrži toksične ostatke sintetskih herbicida, pesticida i fungicida. Biranjem organske hrane, podržavate ekološke poljoprivrednike, ali i zdravlje okoliša s obzirom da organski uzgoj hrane brine od tlu, vodi i životinjama.

Podržimo EKOLOŠKE proizvođače i ovog Uskrsa birajmo pametno!

OPG Zidanic Mihaljevic


Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom