Vrsta oglasa
Dostava
akcija

Opis

Ulje konoplje dobiva se prešanjem industrijske konoplje. Industrijska konoplja je posebna vrsta konoplje, koja sadrži najmanje psihoaktivnih supstanci, te je u nekim zemljama dozvoljena za uzgoj.

Iako se konopljino ulje može proizvoditi od svih dijelova biljke, ono je najbolje kada se proizvodi samo od sjemenki. Hladno cijeđeno ulje koje nije rafinirano ima bogati, orašasti okus i zelenkastu boju. Nakon prerade ulje postaje bezbojno, a okus znatno blaži.

Ulje konoplje prozvano je “najboljim uljem u prirodi”, zbog činjenice da sadrži savršen omjer esencijalnih masnih kiselina Omega 6 i Omega 3 (3:1).

Ulje konoplje bogato je Omega-3 (ala-linolenskom) kiselinom, koja je neophodna za normalno funkcioniranje organa. Omega 3 kiseline pomažu u prevenciji oboljenja srca i krvnih žila, artritisa i depresije, te umanjuje nivo lošeg kolesterola.

Konoplja je bogata proteinima, te sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina (što je čini idealnom namirnicom za vegetarijance, vegane i sportaše). Ulje konoplje sadrži i do 25% proteina u svom sastavu, što ga čini izuzetno hranjivim uljem.

Prema službenim istraživanjima, ulje konoplje pomaže kod bolesti i stanja poput:

Ekcema

Dermatitisa

Psorijaze

Shizofrenije

Raznih vrsta infekcije

Kroničnog umora

Reumatoidnog artritisa

PTSP-a

Depresije

Glaukoma

Parkinsonove bolesti

AIDS-a

Crohnove bolesti

Multiple skleroze

Astme

Svih vrsta karcinoma