Vrsta oglasa
Valuta
Dostava
akcija

Opis

Poljoprivredna zadruga Cres nastavlja stoljetnu tradiciju zadrugarstva na kvarnerskim otocima i prva je u Hrvatskoj dobila prestižnu Deklaraciju ekološkog proizvoda za svoju proizvodnju eko-janjetine u sklopu projekta "Proizvodnja janjetine sa znakom ekološkog proizvoda Hrvatske".

Ekološka proizvodnja janjetine dio je ekološke poljoprivrede čija je bit maksimalno iskorištavanje potencijala određenog eko-sustava, u ovom slučaju otoka Cresa. Proizvodnjom eko-janjetine potiče se brži razvoj ovčarstva, a time stočarstva i poljoprivrede, odnosno ukupnoga gospodarstva kraja. Moderna Europa je željna ekoloških poljoprivrednih proizvoda pa eko-janjetina ima potencijala da postane tražen hrvatski izvozni brand.

Iznimno povoljni teren stanište je stadu od 200 ovaca, čiji će se broj postupno povećavati. Osim proizvodnje eko-janjadi važna je i proizvodnja ovčjeg mlijeka i njegova prerada u sir, te proizvodnja extra djevičanskog maslinovog ulja, MOSAICO. U sklopu zadruge nalaze se moderno opremljeno sakupljalište za janjce i klaonica, koja je pod stalnim veterinarskim nadzorom, te uljara u kojoj se obavlja prerada vlastitih maslina. Mesni proizvodi mogu se kupiti u mesnici zadruge.

Oglasi

Ponuda

Creska janjetina

81,25 kn/kg