Pečena orada u vinu

Oradu (1,5 kg) očistimo i osušimo izvana i iznutra upijajućim papirom.

Prije samog pečenja razrežemo ju uzdužno i začinimo solju i paprom po želji.

Krumpir operemo,ogulimo i narežemo na ploške,zatim ih nauljimo i posolimo i dobro izmješamo da se sve dobro prožme.

Krumpir stavimo u pleh,i na njega stavimo pripremljenu ribu.

Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.

Pečemo oko 50 minuta sa povremenim premazivanjem ribe sa uljem.

U međuvremenu pripremimo mješavinu od malo vode ili ribljeg temeljca,ulja,nasjeckanog peršina,ružmarina,lovorovog lista,limunovog soka,vina,malo soli,papra i češnjaka.

Pri kraju pečenja prelijemo ribu i krumpir sa pripremljenom mješavinom.

Pečenu oradu s krumpirom možemo pozlužiti u istoj vatrostalnoj posudi u kojoj se i pekla.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg